Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jem Lester

U tišini

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Lidija Milenkov Ečimović
  • 12/2016.
  • 268 str.,, tvrdi uvez
  • ISBN 9789533434209
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Roman "U tišini" iz pera nagrađivanog britanskog pisca i novinara Jema Lestera, snažna je, crnohumorna i duboko emotivna priča o disfunkcionalnim obiteljima, autizmu te pokušajima da obitelj preživi najteža iskušenja. Ovaj roman vjerno prikazuje svakodnevne napore s kojima se suočavaju roditelji autistične djece.

Ben Jewell došao je do prijelomne točke u svom životu. Njegov desetogodišnji sin Jonah ima teži oblik autizma, a on i njegova žena Emma, po struci pravnica, na rubu su snaga. Na Emmin nagovor Ben pristane odglumiti rastavu braka, kako bi se povećale Jonahove šanse za najbolju skrb u specijalnoj ustanovi za autističnu djecu. Ben i Jonah odlaze živjeti s Georgom, Benovim postarijim ocem koji obožava svojeg unuka, ali s vlastitim sinom ima neriješene odnose.

Dok Ben muku muči s Jonahom i njegovim zahtjevnim rutinama koje ga ponekad dovode do ruba ludila, Emma je sve više odsutna i duhom i tijelom... Ben uviđa da je u borbi za sina sam i da sav teret odgovornosti pada na njegova leđa. Pritom se bori i sa svojom ovisnosti o alkoholu koji mu je godinama jedina utjeha...

 

Jem Lester britanski je novinar i pisac. Otac je dvoje djece, od kojih jedno ima poremećaj iz autističnog spektra. Iako inspiriran vlastitim životnim iskustvom i mukotrpnom borbom za sina u složenom birokratskom sustavu, roman "U tišini" djelo je fikcije. Zbog originalnosti i iznimnosti svog prvog romana, Jem Lester dobio je najviše ocjene književne kritike te osvojio nagradu City University Prize for Fiction koju dodjeljuje prestižna londonska agencija Peters Fraser i Dunlop.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –