Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Paula McLain

Dosegnuti sunce

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Mirjana Čanić
  • 12/2016.
  • 366 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533434650
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Roman "Dosegnuti sunce" priča je o neustrašivoj i zanosnoj ženi Beryl Markham, pilotkinji koja je oborila svjetski rekord preletjevši Atlantik, i strastvenom ljubavnom trokutu s engleskim aristokratom i lovcem na krupnu divljač Denysom Hattonom te barunicom Karen Blixen, koja je pod pseudonimom Isak Dinesen napisala čuvene memoare "Moja Afrika".

Beryl je kao četverogodišnja djevojčica došla iz Engleske u Keniju, da bi je ubrzo potom napustila majka te je prepuštena na brigu ocu, ali i plemenu Kipsigi koje živi na njegovoj zemlji. Nekonvencionalno odgojena, Beryl izrasta u odvažnu mladu ženu koja strastveno ljubi divljinu te ima urođeno razumijevanje za osjetljivu ravnotežu prirode. No i neukrotivo dijete mora jednom odrasti, a kad se raspadne sve ono što Beryl poznaje i u što vjeruje, dohvaća je vrtlog razornih odnosa.

Beryl slijedi svoj san i postaje trenerica konja, a njezin neuobičajen stil privlači pozornost stanovnika tzv. Sretne doline, dekadentne, boemske zajednice europskih useljenika koji žive i vole prema vlastitim pravilima. Karizmatični Denys Finch Hatton pomaže joj da pronađe put kroz bespuća vlastita srca, a snagom njihove ljubavi Beryl spoznaje da joj je letenje sudbina.

Uz lirske opise čarobnih krajolika Afrike spočetka dvadesetog stoljeća, Paula McLain vješto plete priču o izvanrednim pothvatima žene koja je živjela ispred svog vremena.
 

Autorica maestralno oživljava jednu jedinstvenu ženu i kolonijalnu Keniju 20-ih godina prošlog stoljeća te se potvrđuje kao nova zvijezda suvremene povijesne fikcije. - Jodi Picoult

Paula McLain rođena je u Fresnu u Kaliforniji 1965. Kao dijete je napuštena od oba roditelja i zajedno sa svoje dvije sestre bila je štićenica udomiteljskih obitelji. Kad je odrasla, morala je raditi različite poslove, ali cijelo je vrijeme osjećala neumitan unutarnji poriv za pisanjem. Tako je magistrirala književnost i poeziju na Sveučilištu u Michiganu te je nagrađivana članica udruženja Yaddo, MacDowell Colony i National Endowment for the Arts. Autorica je dviju zbirki poezije te memoara "Like Family: Growing Up in Other People’s House", kao i romana "A Ticket to Ride". Da joj je spisateljski poziv doista suđen potvrdio je njezin roman "Gospođa Hemingway" (Paris Wife), a ponovno je zablistala u najnovijem romanu "Dosegnuti sunce". Njezin novi roman "Ernest i ja" potvrđuje ju kao originalan književni glas koji vješto portretira stvarne osobe i događaje.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –