Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
John Higgs

Apsolutno nezamislivo : Pokušaj shvaćanja dvadesetog stoljeća

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Marko Kovačić
  • 12/2016.
  • 328 str,, meki uvez
  • ISBN 9789533434384
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Dvadeseto stoljeće je povijesno razdoblje o kojem znamo najviše, epska geopolitička priča koja se kreće kroz Prvi svjetski rat, veliku krizu, Drugi svjetski rat, američko stoljeće i pad berlinskog zida. Ali nekako ta priča ne vodi sasvim k svijetu u kojem se danas nalazimo, ovom čudnovatom 21.  stoljeću koje se batrga u mreži stalnoga nadzora, neodržive konkurencije, poplave trivijalnoga i izvanrednih prilika.

Sa Johnom Higgsom kao vodičem skrećemo s dobro utabane staze i lutamo nekim zanimljivim stranputicama dvadesetog stoljeća, istražujući i poznat i nepoznat teren, nalazimo nove poglede na svojem putu do naše sadašnjosti. Krećemo se u društvu nekih od najradikalnijih umjetnika, znanstvenika, genija i luđaka onoga doba. Oni nam pokazuju da veliki noviteti poput relativnosti, kubizma, kvantne mehanike, postmodernizma i matematike kaosa nisu nerazumljivi apstraktni užasi kakvima ih smatramo, nego putokazi koji nas vode k svijetu u kojem danas živimo.

U knjizi "Apsolutno nezamislivo" John Higgs donosi alternativnu povijest najčudnijeg od svih stoljeća. Pokazuje nam kako je elegantni precizni mehanizam viktorijanskog svemira bivao sve klimaviji i neizvjesniji i kako smo otkrili da naš svijet nije samo čudniji nego što zamišljamo, nego je, prema riječima Sir Arthura Eddingtona „čudniji nego što to uopće možemo zamisliti".


Zapanjujuće lucidan i suvisao prikaz tektonskih pomaka koji su drastično preoblikovali ljudsku psihu i svijet u posljednjih stotinjak godina... Prosvjetljujuće djelo s bujicom spoznaja... Nema riječi kojima bih mogao dovoljno preporučiti ovo veličanstveno djelo. - Alan Moore

John Higgs je britanski novinar, autor TV-scenarija i producent. Objavio je biografiju  kontroverznog američkog psihologa i aktivista Timothyja Learyja, kontrakulturne ikone 1960-ih, a njegova biografija grupe KLF, jedne od najosebujnijih glazbenih pojava scene acid housea s kraja 1980-ih i početka 1990-ih godina, ušla je u izbor 10 najboljih knjiga o glazbi 2013. po izboru listova The Guardian i The Independent te glazbenog časopisa Mojo. Odrastao je u sjevernom Walesu, živi u Brightonu. Piše blog na www.johnhiggs.com.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –