Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Srđan Valjarević

Dnevnik druge zime

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • 05/2017.
  • 232 str., meki uvez
  • ISBN 9789533049199
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Dnevnik druge zime" Srđana Valjarevića u sebi ima dvije knjige – dnevnik koji autor vodi četiri mjeseca, svaki dan, od 1. prosinca do 31. ožujka, i knjigu pjesama. U dnevniku opisuje borbu sa svojim nogama, svaki dan pokušava napraviti što više koraka, po mogućnosti bez štapa, doći malo dalje nego jučer, a u trideset pjesama, koje su razasute po knjizi, opisuje ono što je bilo prije tih šetnji Beogradom, svoj boravak u bolnici nakon teške bolesti, upale leđne moždine i živaca, zbog koje je ostao privremeno nepokretan.

"Dnevnik druge zime" zapravo je doslovno dnevnik borbe za život, za novi početak; nakon razornog svakodnevnog uništavanja alkoholom, koje ga je dovelo do teške bolesti i invalidskih kolica, autor ne opisuje samo kako ponovo uči hodati, nego i kako ga je bolest promijenila. Hodajući s njim ulicama Beograda, mi gledamo svijet njegovim očima, a nakon krajnjeg iskustva koje je proživio te oči vide izoštrenije i drugačije.

Mudra, potresna i dragocjena knjiga jednog od najvažnijih suvremenih srpskih pisaca.

 

Srđan Valjarević (1967.), srpski je suvremeni književnik, pisac romana, pripovjedač i pjesnik. Njegove najvažnije knjige su: “List na korici” (roman, 1990.), “Džo Frejzer i 49 pesama” (1992.), “Ljudi za stolom” (roman, 1994.), “Zimski dnevnik” (proza, 1995.), “Drugi dnevnik zime” (proza, 2005.), “Komo” (roman, 2006.) Proza i poezija Srđana Valjarevića prevedene su na engleski, njemački, francuski i švedski jezik.

Roman “Komo” odnio je brojne srpske književne nagrade, i neke strane, a ujedno je postao i jedan od najčitanijih srpskih romana posljednjeg desetljeća.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –