Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Monica Wood

Dječak kakvog nema

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Mirna Šimat
  • 05/2017.
  • 320 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533435121
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Gospođica Ona Vitkus živjela je povučenim i ni po čemu iznimnim životom, s pomno skrivenim tajnama i mukama. U svakom slučaju tako je bilo dok nije naišao on, čudnovati dječak opsjednut Guinnessovom knjigom rekorda, poslan da joj svake subote pomaže oko kuće. Ona ima 104 godine, on samo 11.

Dječak svojom znatiželjom i zaraznim zanosom razbija njenu pomalo čangrizavu, nepovjerljivu čahuru i uspijeva je natjerati da govori o sebi, da se prisjeti dalekih litavskih korijena, pa čak i da pokuša oboriti rekord "najstarijeg vozača s valjanom vozačkom dozvolom". I malo pomalo, premda se u drugom stoljeću života nije nadala novim prijateljstvima, Ona shvaća da je potpuno očarana tim dječakom.

Rastuži je kad se on jedne subote ne pojavi. Ni one poslije. Naposljetku joj na vrata pokuca nepoznati muškarac. Quinn, dječakov otac, došao je dovršiti posao koji je započeo dječak…

"Dječak kakvog nema" topla i duhovita priča o nesvakidašnjem prijateljstvu između stogodišnje starice i osebujnog dječaka – prijateljstvu koje će dotaknuti svakog člana dječakove otuđene obitelji.

Istančana proza Monice Wood zrači toplinom, a glavni likovi istodobno su i dobrice i puni mana. Autoričino uživljeno pripovijedanje zagrijat će srce, nasmijati i razgaliti svakog čitatelja. – The Guardian

Monica Wood nagrađivana je autorica bestselera i memoara, rođena u irskoj katoličkoj obitelji u Maineu u Novoj Engleskoj. Osim pisanjem bavi se glazbom i nastupa kao džez, country, pop i gospel pjevačica. Živi u Maineu sa suprugom. "Dječak kakvog nema" dosad je objavljen u dvadesetak zemalja gdje je doživio veliki uspjeh.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –