Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Kurt Schwitters

Priča o zecu

  • Nakladnik: Mala zvona
  • Prijevod: Sanja Lovrenčić
  • Ilustracije: Mingsheng Pi
  • 04/2017.
  • 26 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537760748
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Priča o zecu" jedini je književni tekst za djecu slavnog njemačkog likovnog umjetnika avangardista Kurta Schwittersa. U toj zaigranoj kratkoj priči,zec (koji uvijek skače iza ugla) prolazi kroz niz preozbrazbi - postaje ptica, riba, svinja, nilski konj, a u konačnoj kulminaciji i parobrod.

Tako autor na pristupačan i zabavan način govorio iskušavanju različitih uloga kao putu do zrelosti, ali se istodobno bavi i jednim od središnjih motiva umjetnosti Zapada: motivom metamorfoze kao temeljnom pretpostavkom umjetničkog stvaranja. Premda može potaknuti na ozbiljna razmišljanja, "Priča o zecu" ispričana je s finim humorom te je vrlo prisutpačna najmlađoj publici.

Slikovnicu je ilustrirao, na svoj karakteristično minimalističan ali maksimalno sugestivan način, kineski umjetnik sa zagrebačkom adresom, Mingsheng Pi.


"Priču o Kurtu Schwittersu", kojom završava slikovnica, napisala je Sanja Lovrenčić, slijedeći njegov jednostavan i ludičan stil, no ipak nudeći čitateljima koherentnu biografiju značajnog umjetnika 20. stoljeća, dodajući time ovom izdanju još jedan edukativan element. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –