Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Eric-Emmanuel Schmitt

Gospodin Ibrahim i cvjetovi Kurana; Oscar i dama u ružičastom

  • Nakladnik: Edicije Božičević
  • Prijevod: Maja Peterlić
  • 09/2017.
  • 119 str., meki uvez
  • ISBN 9789537953713
  • Cijena: 129.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Dva kratka romana poznatog francusko-belgijskog književnika i dramatičara Erica-Emmanuela Schmitta, "Gospodin Ibrahim i cvjetovi Kurana" te "Oscar i dama u ružičastom", pokazuju svu radost življenja, vrijednost dubokog vjerovanja i bogatstvo iskrenog prijateljstva, što nadilazi svačiju patnju i udes. I u muci postoji smisao, a snaga da je se ipak nadvlada katkada se smješka i iz male kvartovske voćarne, ili nam pak zatreperi razdragana maštovitim zgodama, pa kad su ispričane i uz bolesničku postelju. Schmitt ima smisla za humor, no njegovi su likovi krajnje ozbiljni. Ima smisla i za parodiranje postupaka odraslih, no njegovi odrasli čvrsto stoje iza svojih dobronamjernih riječi.

Romani "Gospodin Ibrahim i cvjetovi Kurana" te "Oscar i dama u ružičastom" doživjeli su veliku čitanost, a po njima su snimljena i dva uspješna igrana filma te je ostvaren niz kazališnih adaptacija.

Eric-Emmanuel Schmitt (1960., Sainte-Foy-lès-Lyon, Francuska) doktorirao je filozofiju na prestižnom francuskom fakultetu École Normale Supérieure. Svoju je književnu karijeru započeo 90-ih godina s nekoliko uspješnih drama, koje su postavljene u Francuskoj i inozemstvu. Za svoj je kazališni rad 2001. godine nagrađen godišnjom nagradom Francuske akademije za kazališno stvaralaštvo. Uz drame, Schmitt je autor nekoliko filmskih scenarija, na kojima je radio i kao redatelj, te više uspješnih romana. "Gospodin Ibrahim i cvjetovi Kurana" te "Oscar i dama u ružičastom" ubrajaju se u ciklus šest kraćih romana posvećenih djetinjstvu i duhovnosti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –