Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Elena Favilli Francesca Cavallo

Priče za laku noć za mlade buntovnice : 100 pripovijedaka o izuzetnim ženama

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Morana Šimat
  • 10/2017.
  • 244 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533436135
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Priče za laku noć za mlade buntovnice" maštovite su i inspirativne pripovijetke, napisane u stilu bajki, o 100 hrabrih žena – buntovnica – koje su svojim životima, sudbinama i postignućima promijenile tijek povijesti i nadahnule svijet. One su slikarice, znanstvenice, aktivistice, plesačice, astronautkinje, glazbenice, boksačice, spisateljice, političarke… iz svih krajeva svijeta.

Svakoj je posvećena cijela stranica i portret koji savršeno odražava duh prikazane junakinje. Život mnogih od njih nije bio bajka, ali su svojom predanošću i hrabrošću savladale sve izazove i pokazale da ne postoje snovi koji se ne mogu ostvariti. Ovu raskošnu knjigu ilustriralo je čak 60 umjetnica iz svih krajeva svijeta, što je čini potpuno jedinstvenim projektom za djecu i mlade.

Namjera ove posve originalne zbirke priča za laku noć je da nadahne djevojčice (kao i njihove majke, tete, rođakinje) da sanjaju velike snove, potakne im samopouzdanje te im ulije snagu da razviju svoje osobne talente i tako oblikuju svijet u kojem žive.

 

 „Priče za laku noć koje svakako trebamo čitati svojim kćerima.“
– Hollee Actman Becker, Parents magazine

„Djeca koja ovu knjigu čitaju prije spavanja zacijelo će sanjati velike i poticajne snove.“
– Fiona Noble, The Guardian

„U ovim pričama za laku noć, umjesto princeza junakinje su stvarne žene koje su promijenile svijet.“
– Taylor Pittman, The Huffington Post

„Najbolja knjiga priča za laku noć koju ćete ikad pročitati.“ 
– Caroline Siegrist, Cool Mom Picks

„Mnoge od ovih priča u kojima su glavni likovi špijunke, gusarice, astronautkinje, aktivistice, znanstvenice, spisateljice, sportske zvijezde i još puno njih, vrlo su uzbudljive i nadasve poticajne.“
- Guardian

Elena Favilli nagrađivana je novinarka i medijska poduzetnica. Radila je za časopise Colors i McSweeney’s, talijansku javnu televiziju RAI, mrežne dnevne novine Il Post i dnevne novine La Repubblica, te vodila digitalnu redakciju na obje strane Atlantika. Magistrirala je semiotiku na Sveučilištu u Bologni i studirala digitalno novinarstvo na kalifornijskom Sveučilištu Berkeley. God. 2011. (s Francescom Cavallo) osmislila je Timbuktu Magazine - prvi iPad dječji časopis.

Francesca Cavallo spisateljica je i nagrađivana kazališna redateljica. Njezine predstave uprizorene su u kazalištima diljem Europe. Kao strastvena društvena inovatorica Francesca je osnovala Sferracavalli („Potkovice“) - Međunarodni festival održive mašte koji se održava u Južnoj Italiji. God. 2011. zajedno s Elenom Favilli osnovala je Timbuktu Labs gdje radi na mjestu kreativne direktorice. "Priče za laku noć za mlade buntovnice" njezina je sedma knjiga za djecu. Knjiga je prevedena na više od četrdeset jezika. Elena i Francesca su 2013. godine izabrane među Top 10 talijanskih inovatora.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Priče za laku noć za mlade buntovnice –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –