Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Elena Favilli Francesca Cavallo

Priče za laku noć za mlade buntovnice : 100 pripovijedaka o izuzetnim ženama

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Morana Šimat
  • 10/2017.
  • 244 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533436135
  • Cijena: 119.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

"Priče za laku noć za mlade buntovnice" maštovite su i inspirativne pripovijetke, napisane u stilu bajki, o 100 hrabrih žena – buntovnica – koje su svojim životima, sudbinama i postignućima promijenile tijek povijesti i nadahnule svijet. One su slikarice, znanstvenice, aktivistice, plesačice, astronautkinje, glazbenice, boksačice, spisateljice, političarke… iz svih krajeva svijeta.

Svakoj je posvećena cijela stranica i portret koji savršeno odražava duh prikazane junakinje. Život mnogih od njih nije bio bajka, ali su svojom predanošću i hrabrošću savladale sve izazove i pokazale da ne postoje snovi koji se ne mogu ostvariti. Ovu raskošnu knjigu ilustriralo je čak 60 umjetnica iz svih krajeva svijeta, što je čini potpuno jedinstvenim projektom za djecu i mlade.

Namjera ove posve originalne zbirke priča za laku noć je da nadahne djevojčice (kao i njihove majke, tete, rođakinje) da sanjaju velike snove, potakne im samopouzdanje te im ulije snagu da razviju svoje osobne talente i tako oblikuju svijet u kojem žive.

 

 „Priče za laku noć koje svakako trebamo čitati svojim kćerima.“
– Hollee Actman Becker, Parents magazine

„Djeca koja ovu knjigu čitaju prije spavanja zacijelo će sanjati velike i poticajne snove.“
– Fiona Noble, The Guardian

„U ovim pričama za laku noć, umjesto princeza junakinje su stvarne žene koje su promijenile svijet.“
– Taylor Pittman, The Huffington Post

„Najbolja knjiga priča za laku noć koju ćete ikad pročitati.“ 
– Caroline Siegrist, Cool Mom Picks

„Mnoge od ovih priča u kojima su glavni likovi špijunke, gusarice, astronautkinje, aktivistice, znanstvenice, spisateljice, sportske zvijezde i još puno njih, vrlo su uzbudljive i nadasve poticajne.“
- Guardian

Francesca Cavallo spisateljica je i nagrađivana kazališna redateljica. Njezine predstave uprizorene su u kazalištima diljem Europe. Kao strastvena društvena inovatorica Francesca je osnovala Sferracavalli („Potkovice“) —Međunarodni festival održive mašte koji se održava u Južnoj Italiji. God. 2011. zajedno s Elenom Favilli osnovala je Timbuktu Labs gdje radi na mjestu kreativne direktorice. "Priče za laku noć za mlade buntovnice" njezina je sedma knjiga za djecu. Elena i Francesca su 2013. godine izabrane među Top 10 talijanskih inovatora.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –