Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jean Christophe Rufin

Crta razdvajanja

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Dubravka Celebrini
  • 03/2018.
  • 280 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533436685
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Bosna, 1995. Maud, Marc, Vauthier, Lionel i Alex francuski su humanitarci koji u dva kamiona prevoze teret kroz ratom zahvaćenu Bosnu. Maud je jedina žena među njima – mlada djevojka u svojim dvadesetima za koju humanitarna misija predstavlja bijeg od svakodnevice, ali i same sebe i neriješenih emocionalnih problema. Četvorica muškaraca s kojima putuje nisu dobrohotni i požrtvovni volonteri nego ljudi čiji su motivi i ciljevi potpuno nejasni, a atmosfera među njima otpočetka je napeta i neprijateljska.

Prelazeći check pointove svih zaraćenih strana, kilometar po kilometar tog neizvjesnog putovanja, oni polako otkrivaju svoje tajne, a privlačnost između Maud i Marca sve je jača. Njih dvoje upušta se u strastvenu ljubavnu aferu koja će kod drugih izazvati zavist i želju za osvetom. Kada Maud shvati što zapravo prevoze u kamionima, tenzije će eskalirati u otvoreni sukob, a u napetoj igri vremena i živaca neće svi izvući živu glavu. 

 

Intrigantni literarni triler napete radnje i virtuozno portretiranih likova koji u brutalnoj ratnoj stvarnosti pokušavaju pronaći svoju sudbinu.
Kirkus Reviews

Suptilno i očaravajuće.
Elle

Jean-Christophe Rufin vrhunski je pripovjedač. Njegovi nam likovi kroz svoje osobne drame prenose bitne poruke o tome što znači živjeti i djelovati.
France Info

Jean-Christophe Rufin (1952.) francuski je doktor, diplomat, povjesničar, humanitarac i romanopisac. Predsjednik je međunarodne organizacije koja se bori protiv gladi u svijetu Action Against Hunger, jedan od utemeljitelja i prvih članova organizacije Liječnici bez granica (Médecins Sans Frontières) te drugi najmlađi član Francuske akademije (Académie française). 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –