Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Gail Honeyman

S Eleanor Oliphant je sve u najboljem redu

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Dean Trdak
  • 04/2018.
  • 360 str., meki uvez
  • ISBN 9789533436845
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ona je Eleanor Oliphant: tridesetogodišnjakinja u raskoraku s društvenim normama, uredska čudakinja, usamljenica, sklona izgovoriti upravo ono što misli, idealna meta ogovaranja među kolegama. Eleanor Oliphant vodi jednostavan život. Svaki dan na posao nosi istu odjeću, za ručak jede isti obrok, na istom mjestu, rješavajući križaljku. Ništa ne nedostaje njezinu pomno organiziranom životu izbjegavanja društvenih interakcija, gdje vikende obilježavaju smrznuta pizza, votka i telefonski razgovori s mamicom. S Eleanor Oliphant je sve u najboljem redu.

Jedno obično dobro djelo srušit će zidove koje je Eleanor podignula oko sebe. Morat će naučiti kako navigirati svijetom koji svi ostali, čini se, uzimaju zdravo za gotovo – dok traži hrabrost da se suoči s mračnim zakucima koje je cijeli život zaobilazila. 


Šašavi roman koji na prvu privuče humorom, ali u sebi krije i romansu i trilerski napetu pozadinsku priču... Urnebesno i dirljivo. - People

Honeyman se uspješno služi svojom osebujnom pripovjedačicom kako bi ismijala naizgled normalne društvene konvencije... S Eleanor Oliphant ništa nije u najboljem redu, ali je ona zato jedna od najneobičnijih i najzanimljivijih junakinja suvremene fikcije. - The Irish Times

Pripovijest puna tihe topline i duboke neizgovorene tuge. Vjerujem u Eleanorin sretni kraj, kao i u divnu, veselu poruku ove knjige: nikad nije prekasno, ni za koga od nas.- The Guardian

Gail Honeyman je svoj prvijenac "S Eleanor Oliphant je sve u najboljem redu" napisala je u pauzama i nakon radnog vremena na poslu uredske službenice. Za roman je ovjenčana nagradom Next Chapter Award zaklade Scottish Book Trust i prestižnom nagradom Costa za debitantski roman. Knjiga je odmah po objavljivanju postala bestseler Sunday Timesa, a potaknuta uspjehom, Gail Honeyman se posvetila sanjanoj karijeri profesionalne spisateljice. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –