Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Goran Grubišić

Dunav Rendić : Ili kako je jedan liječnik uspio istražiti životni put i stvaranje zaboravljenog hrvatskog slikara

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • 09/2018.
  • 160 str., meki uvez
  • ISBN 9789531768665
  • Cijena: 131.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Kada se u amaterskim krugovima ljubitelja slikarstva postavljalo sine ira et studio pitanje o Dunavu Rendiću, njegovim slikama i načinu života, komentiralo se uglavnom: bohem, prijatelj kavana, dima o' španjuleti, bevande, prodavaˈ je slike na Mihovilovoj širini u Splitu, te čudilo kakvo mu je to ime ćaća da', a s druge strane ozbiljno naglašavalo, primjerice u tekstovima D. Kečkemeta, kako mu je otac bio znameniti hrvatski kipar Ivan Rendić... (Goran Grubišić)

Slikar Dunav Rendić rođen je 1880. u Zagrebu, a umro 25. svibnja 1944. u Splitu. Sin kipara Ivana Rendića sa Brača, Dunav Rendić je bio supetarski slikar-marinist, koji je ostavio značajne tragove u povijesti hrvatskog slikarstva između dva rata. Autor knjige Goran Grubišić istražio je i prikupio brojen nepoznate podatke o životu i djelu ovog slikara.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –