Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Samanta Schweblin

Nit koja nas veže

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Ana Stanić
  • 10/2018.
  • 128 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532669661
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Još malo, i netko će izgubiti život, a možda i više od toga. Amanda leži u ambulanti mjestašca okruženog zasijanim poljima i pokušava ne ispustiti nit – tu nit koja nas veže uz prošlost i budućnost, uz život i one koje volimo. Sada, uz nju je samo dječak po imenu David – njezine djevojčice nema, njegovih roditelja također – ali on joj ne dopušta da odustane: koliko god strašna bila, ova se priča mora ispričati.

"Nit koja nas veže" nije obična knjiga. Ona je halucinatorni triler grozničava tempa, jezovita meditacija o otrovima, strahovima i ljubavima s kojima živimo. Ona je priča o duhovima miljama daleko od fantastike i priča o majčinstvu kakvu dosada niste čitali. Ona je apokalipsa krojena po mjeri čovjeka.

Dok zateže niti kojima smo povezani sa svijetom u kojemu živimo i između sebe, svaka stranica romana koji je argentinsku spisateljicu Samantu Schweblin pretvorio u jedan od najzanimljivijih novih glasova svjetske književnosti natopljena je prijetnjom, stravom i genijalnošću. Odsada ćemo oči morati držati otvorenima.

**

Ako tražite knjigu koja će vas prestraviti i uznemiriti, zbog koje će vam se učiniti da silazite s uma, a istovremeno je nećete moći ispustiti iz ruku – onu koju nećete htjeti dovršiti jer je toliko dobra – ovo je knjiga za vas... Nit koja nas veže jedna je od najneodoljivijih, najboljih knjiga koje sam pročitala! - BookRiot

Genijalnost Niti koja nas veže nije toliko u onome o čemu Schweblin piše koliko u onome kako o tome piše – sa stilom tako zagonetnim i discipliniranim da se čini kako ovaj roman pripada posve novom literarnom žanru. - The New Yorker

Napeto, izvanredno štivo koje odzvanja egzistencijalnom mukom i rastućom strepnjom... Jednom kada odleti poklopac sa škrinje užasa Samante Schweblin, u koju smo virili kroz majstorski izrezbarenu pukotinu, ono što nas dočeka uznemirujuće je seciranje majčinske ljubavi i straha, i naše nemogućnosti da izbjegnemo ili kontroliramo ono nevidljivo i nezamislivo što nam odasvud prijeti. U ovom nesvakidašnjem, superiornom trileru Schweblin na površinu izvlači tjeskobu ranjivosti i ljubavi prema ranjivim bićima, tjeskobu života na planetu čija je budućnost sve neizvjesnija. - Kirkus

Samanta Schweblin rođena je 1978. u Buenos Airesu. Živjela je u Meksiku, Italiji, Kini i Njemačkoj, a trenutačno živi i radi u Berlinu. Prvu zbirku kratkih priča, "El núcleo del disturbio", objavila je 2002. Drugom zbirkom priča, "Pájaros en la boca", osvojila je prestižnu latinoameričku književnu nagradu Premio Casa de las Américas. "Nit koja nas veže" njezin je prvi roman, kojim je zaslužila hvalospjeve publike i kritike te osvojila nagrade Tigre Juan i Ojo Crítico a bio je i užem izboru za Nagradu Man Booker International 2017. Nedavno je započelo i snimanje filmske adaptacije romana u režiji proslavljene peruanske redateljice Claudije Llosa i u produkciji Netflixa. Njezino najnovije djelo, roman "Sezona kentukija" također je zavrijedio pohvale kritike i publike. 

Djela su joj uvrštena u više antologija i prevedena na mnoge svjetske jezike. "Siete casas vacías", njezina najnovija zbirka kratkih priča, objavljena je 2015. i nagrađena nagradom Ribera del Duero za kratku prozu. Britanski časopis Granta 2010. godine svrstao je Samantu Schweblin među 22 najbolja pisca španjolskoga govornog područja mlađa od 35 godina.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –