Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Samanta Schweblin

Sezona kentukija

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Ela Varošanec Krsnik
  • 09/2019.
  • 216 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533581613
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Počelo je neprimjetno, ali već sada su posvuda, u domovima Vancouvera i Zagreba, Hong Konga i Tel Aviva, Barcelone i Oaxace – ispod bezazlene krinke plišanaca, sa sićušnim kamerama umjesto očiju, naši novi high-tech ljubimci pružaju nam pristup u privatnost tuđih života. Jer, bilo na minutu ili za cijeli život, svaki kentuki spojit će dvije osobe od krvi i mesa – a tko god da smo na suprotnom kraju kamere i svijeta – vlasnik ili biće – uskoro ćemo naučiti da vjera u dobrotu neznanaca može odvesti do nezaboravne pustolovine, neočekivane ljubavi, ali i užasa iz najgore noćne more.

U "Sezoni kentukija" argentinska autorica Samanta Schweblin podarila nam je još jedan nadasve originalan roman: napet i jezovit triler koji razotkriva uznemirujuću stranu novih tehnologija, ali i prodire duboko u prirodu ljudskog bića. Njezini junaci vode nas do ruba naših predrasuda i propituju granice voajerizma, intimnosti, žudnje i (ne)povjerenja prema drugima, utjelovljujući istovremeno složene odnose čovjeka i onoga što je stvorio.

Samanti Schweblin treba vjerovati: sezona kentukija traje, pitanje je samo kada ćemo to shvatiti.

Zastrašujuće i briljantno.
The Guardian

Ovo nije znanstvena fantastika, ovo je sada.
Eldiario.es

Genijalnost Samante Schweblin nije u onome što govori, nego u onome kako to govori. Koncept joj je toliko zagonetan i discipliniran da nam se čini da ova knjiga pripada novom književnom žanru.
The New Yorker

Jedan od najuvjerljivijih i najfantastičnijih romana koje ste ikada čitali.
Book Riot

Jedinstven stil, brz ritam i nevjerojatno pametna i kompaktna priča stvorili su osobit roman koji će vam ostati u mislima dugo nakon što zatvorite ovu knjigu.
Etgar Keret

Samanta Schweblin rođena je 1978. u Buenos Airesu. Živjela je u Meksiku, Italiji, Kini i Njemačkoj, a trenutačno živi i radi u Berlinu. Prvu zbirku kratkih priča, "El núcleo del disturbio", objavila je 2002. Drugom zbirkom priča, "Pájaros en la boca", osvojila je prestižnu latinoameričku književnu nagradu Premio Casa de las Américas. "Nit koja nas veže" njezin je prvi roman, kojim je zaslužila hvalospjeve publike i kritike te osvojila nagrade Tigre Juan i Ojo Crítico a bio je i užem izboru za Nagradu Man Booker International 2017. Nedavno je započelo i snimanje filmske adaptacije romana u režiji proslavljene peruanske redateljice Claudije Llosa i u produkciji Netflixa. Njezino najnovije djelo, roman "Sezona kentukija" također je zavrijedio pohvale kritike i publike. 

Djela su joj uvrštena u više antologija i prevedena na mnoge svjetske jezike. "Siete casas vacías", njezina najnovija zbirka kratkih priča, objavljena je 2015. i nagrađena nagradom Ribera del Duero za kratku prozu. Britanski časopis Granta 2010. godine svrstao je Samantu Schweblin među 22 najbolja pisca španjolskoga govornog područja mlađa od 35 godina.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –