Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jón Kalman Stefánsson

Ljudsko srce

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Dora Maček
  • 01/2019.
  • 320 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532669985
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Snježna oluja kroz koju je prošao s poštarom Jensom dečka je umalo stajala svega, ali može li se reći da je spašen kada ga u zabačenom ribarskom selu onako gleda Álfheiður, a njena plamena kosa prijeti spaliti sve što je želio od života? I može li se voljeti dvije žene odjednom? Siromašnu crvenokosu Álfheiður, koja živi sama s malenim djetetom, i prelijepu Ragnheidur, obijesnu kćer najmoćnijeg čovjeka u Mjestu, koja uskoro odlazi u Kopenhagen?

Može li se zapravo ikada biti spašen – od mora, snijega, ljudi, knjiga i ljubavi? U "Ljudskom srcu", posljednjem dijelu proslavljene romaneskne trilogije Jóna Kalmana Stefánssona, na Islandu će zavladati kratko, varljivo ljeto, sve će se priče ispreplesti, a sve niti povezati. Dečko će voljeti, putovati i, na kraju puta, postati muškarac – jedan od onih rijetkih i dragocjenih književnih likova koje sigurno nećete zaboraviti.

**

Jedino su riječi oružje ‘protiv vremena, smrti, zaborava i nesreće’, a Stefánsson se tim oružjem služi majstorski. Izmučeni ravnatelj škole Gisli dečku će o jednome od svojih omiljenih klasika reći da ‘kao i sve važne knjige, govori o tome kako biti čovjek’. Baš kao i ova nadahnjujuća trilogija. - The Independent

Stefánsson briljantno prikazuje neprestanu borbu ljudi protiv neumornog vjetra i hladnoće, uspijevajući uhvatiti sve mijene njihovih emocionalnih i tjelesnih stanja. - Times Literary Supplement

Jón Kalman Stefánsson predivan je, izniman pisac. Svako njegovo djelo podsjeti me na to što je smisao pisanja – i ove varljivo jednostavne rabote koju nazivamo život. On je bezvremeni pripovjedač. - Carsten Jensen

Jón Kalman Stefánsson rođen je 1963. u Reykjavíku. Studirao je književnost na Islandskom sveučilištu. Predavao je u srednjoj školi, pisao članke za novine Morgunblaðið i radio kao knjižničar u gradskoj knjižnici u Mosfellsbæru, a živio je i u Danskoj. Stvorio je osebujan književni svijet u seriji međusobno povezanih romana i kratkih priča, od kojih su dvije bile nominirane za Nordic Council’s Literary Prize. Roman "Ljetno svjetlo i onda dolazi noć" (Sumarljós og svo kom nóttin) osvojio je 2005. Islandsku nagradu za književnost. Godine 2011. nagrađen je prestižnom književnom nagradom P.O. Enquist.

Njegova trilogija "o dječaku", koju čine romani "Nebo i pakao" (Himnaríki og helviti, 2007.), "Tuga anđela" (Harmur Englanna, 2009.) i "Ljudsko srce" (Hjarta Mansinns, 2011.), prevedena je i objavljena u četrnaest zemalja. Posljednji roman trilogije nagrađen je 2011. s Bookseller’s Prize.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –