Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Karin Slaughter

Zatočena

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Miloš Ðurđević
  • 03/2019.
  • 456 str., meki uvez
  • ISBN 9789533438276
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Muževi i žene. Majke i kćeri. Tajne ih spajaju, ali ih mogu i uništiti. Već i ovih nekoliko rečenica izvučenih iz blurba čitateljima koji su upoznati s romanima američke književnice Karin Slaughter mogu dati neke okvirne naznake o čemu će u romanu "Zatočena" biti riječ. A takvi "upućeni" čitatelji u slučaju ove autorice broje u milijunima, jer njezine su knjige prevedene  (za sada) na trideset šest jezika.

Slaughter  je najpoznatija je po serijalu trilera o disleksičnom agentu Willu Trentu koji zločine istražuje na nekonvencionalan način, s radnjom smještenom u Atlanti, južnjačkoj metropoli s rekordnom stopom zločina u SAD-u, a dosad je objavljeno sedam romana iz serije. U napuštenom atlantskom skladištu pronađeno je tijelo bivšeg policajca i u trenutku kada se GBI-ov specijalni agent Will Trent uključuje u slučaj, postaje mu jasno da bi ovo mogao biti jedan od njegovih najgorih slučajeva. Mjesto zločina pripada omiljenom, moćnom i politički angažiranom sportašu, kojemu Will već mjesecima pokušava dokazati silovanje za koje ga optužuje mlada djevojka.

"Zatočena" je osmi roman iz serijala koji donosi žanrovksi uzbudljiv i intenzivan pogled na osjećaje gubitka i kontrole, kreirajući napetost koja stalno raste i prikazuje nasilje u obitelji na svim razinama društva. 

Karin Slaughter (1971.) nagrađivana je i uz Patriciu Cornwell jedna od najboljih američkih autorica trilera danas. Prodaja njezinih knjiga dosegla je vrtoglavih 30 milijuna primjeraka a prevedene su na više od trideset jezika. Njezini romani iz serijala o disleksičnom specijalnom agentu Willu Trentu, koji zločine istražuje na nekonvencionalan način i s radnjom smještenom u Atlanti, južnjačkoj metropoli s rekordnom stopom zločina u SAD-u, u više navrata našli su se na samom vrhu New York Timeseove ljestvice najprodavanijih knjiga. U desetak godina otkad se dodjeljuje ta književna nagrada, popularnog nizozemskog portala Crimezone za predstavljanje i recenzije trilera, Karin Slaughter jedina je strana autorica koja je bila nagrađena čak četiri puta.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –