Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Andrea Camilleri

Catalanottijeva metoda

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Juraj Gracin
  • 09/2019.
  • 232 str., meki uvez
  • ISBN 9789533137018
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

"Catalanottijeva metoda" neobičan je krimić s dobro nam poznatim Montalbanom u glavnoj ulozi. Osebujnom policijskom komesaru zadatak je riješiti slučaj ubojstva voditelja i redatelja malene amaterske kazališne družbe. Carmelo Catalanotti svojim posve neobičnim, ekstravagantnim poimanjem kazališta u morbidne situacije upliće desetak entuzijasta. U vrlo složenu radnju, znalačke gradacije, autor unosi i elemente neprihvatljiva stanja u talijanskoj političkoj i gospodarskoj zbilji u kojoj teško prolaze navlastito mlađi ljudi.

Uvijek hedonistički raspoložen, ali i ispunjen empatijom prema potrebitim ljudima, policijski inspektor Montalbano dolazi do zaključka da i nema valjanog policijskog inspektora koji nije u stanju proniknuti u dušu ljudskih bića. U tome ga je senzibilni i duhoviti autor velikog i svestranog životnog i radnog iskustva, uvijek podržavao te stvarao svoje policijske priče od velika odjeka u svim prostorima ovog našeg sve kontroverznijeg svijeta.

Kada su novinari upitali Camillerija u njegovoj 93. godini života zašto već nije bio pošao u penziju, on im je odgovorio: „Kad bih mogao, htio bih zaključiti karijeru pričajući priče dok sjedim na trgu, a na kraju štorije prošetati publikom s kapom u ruci." Andrea Camilleri pričao je priče do samoga kraja života s dubokim naklonom prema svojoj publici, baš kao što je i želio. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

Kritika • 26.10.2012.

Jo Nesbø : Šišmiš

– Pretraži sve knjige –