Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ben Macintyre

Špijun i izdajnik : Najveća špijunska priča Hladnog rata

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Tihomir Tonković
  • 11/2019.
  • 365 str., meki uvez
  • ISBN 9789533137216
  • Cijena: 129.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Ben Macintyre, autor niza non-fiction bestselera špijunske tematike, po kojima je  BBC snimao dokumentarne filmove, vrhunac svoje spisateljske karijere dosegao je knjigom "Špijun i izdajnik". U ovom višestruko nograđenom bestseleru Macintyre otkriva dramatičan život dvostrukog agenta Olega Gordijevskog, koji  je svoju karijeru u KGB-u i tajne koje su mu bile dostupne stavio u službu britanske tajne službe MI6.

Iako knjiga povijesne publicistike, Špijun i izdajnik čita se poput romana Jona Le Carréa, pa i ne čudi da je upravo Le Carré kazao kako je to najbolja istinita špijunska priča koju je ikada čitao. S jedne strane tu je životna drama Olega Gordijevskog, odrastanje u Sovjetskom Savezu, odnos s ocem KGB-ovcem, razočaranje u sustav za koji je radio i odluka da se okrene protiv njega jer ga je sve jače prezirao što je više njegovih tajni upoznavao. Tu su i bračni neuspjesi, koji su išli uz to.

S druge strane tu je špijunski rad Gordjevskoga, opisan s dubokim uvidom u tehnologiju tajnih službi. Priča o Gordijevskom, iako nije bila nepoznata, tek je sada u potpunosti otkrivena široj čitalačkoj publici, koja ima priliku upoznati se s djelovanjem ovog, vjerojatno najvećeg špijuna iz vremena Hladnog rata. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –