Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tisja Kljaković Braić

U malu je uša đava : Priča o jednom djetinjstvu u Splitu osamdesetih

  • Nakladnik: Profil
  • 09/2015.
  • 142 str., meki uvez
  • ISBN 9789533134468
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"U malu je uša đava" debitanski je prvijenac slikarice Tisje Kljaković Braić. Knjiga je to o jednom djetinjstvu u Splitu osamdesetih, priče koje se “prepričavaju nakon nedjeljnog ručka kad su svi dobre volje”, priče čije emocije brzo i lako prepoznajemo. No, prije svega, "U malu je uša đava duhovita" je i dirljiva posveta ljubavi jednoga djeda i bake koji su davali sve od sebe da njihova unučica ne skida osmijeh s lica.

Tisja Kljaković Braić rođena je 30. lipnja 1979. u Splitu. Završila je Školu likovnih umjetnosti – smjer slikarski dizajn. U travnju 2003. diplomirala je slikarstvo na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi prof. Gorkog Žuvele.

Svoja djela izlagala je na tridesetak skupnih izložbi te trideset pet samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Djela joj se nalaze u fundusu Moderne galerije u Zagrebu, Galeriji Sv. Krševana u Šibeniku te u privatnim zbirkama diljem svijeta. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Autorica je knjige "U malu je uša đava" (Profil, 2015., drugo izdanje Fraktura, 2020.) te knjige "Oni" (Fraktura, 2018.) Živi i radi u Splitu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –