Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ines Marciuš Kruljac Jasmina Kosanović

Noć kad je Lisac ukrao mjesec

  • Nakladnik: Profil
  • Ilustracije: Jasmina Kosanović
  • 04/2020.
  • 40 str., meki uvez
  • ISBN 9789533137063
  • Cijena: 79.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Treba mi neko svjetlo jarko,
Treba mi nešto žuto, žarko...
Treba mi pomoć, kako ću sad?
No u to spazi Mjesec mlad.

Mjeseče mladi, siđi tu dolje,
prošeći sa mnom kroz zlatko polje.
Sve tako slatko, Lisac mu poje.

A mjesec naivno (jer bio je mlad)
klizne s neba upravo tad
mudri ga Lisac u fenjer stavi,
zatvori vrata, bravu zaglavi...

Lisac je noću krenuo u lov, ali zamalo je slomio nogu u mraku pa je namamio Mjesec da mu osvjetljava put. No tu njegovim avanturama nije kraj. Srećom, upoznao je mudru i neustrašivu Sovu koja ga je upozorila na opasnosti i upoznala ga sa svojim društvom koje se sastaje u starome hrastu na kućnom broju 10. Odmah se sprijateljivši, društvo je krenulo u nove avanture.

"Noć kad je Lisac ukrao Mjesec" vesela je i zabavna priča o prijateljstvu, snalažljivosti i zabavi, a sjajne, vesele rime zabavit će djecu i odrasle.

Zabavan tekst prate vesele ilustracije, jedno i drugo ujednačeno i prilagođeno manjoj djeci. Autorica teksta ima golemo pedagoško iskustvo rada s djecom, a ilustratorica je vlasnica slavnog zagrebačkog dućana Jasmina i lutkice.

Ines Marciuš Kruljac rođena je u Zagrebu 1970. godine. Oduvijek okružena knjigama, glazbalima, bojama, škarama i ljepilom završava Filozofski fakultet – smjer Pedagoške znanosti. Bezbrojne priče i filmovi vode je uvijek u neke nove avanture. Proteklih petnaest godina živi sa suprugom, dvoje djece i opakom mačkom Cici u Zaprešiću. Zadnje dvije godine članica je dramske grupe za odrasle gdje trenutačno otkriva neke svoje nove talente. Radi u Zagrebu.

Jasmina Kosanović rođena je 1976. godine jednog sunčanog, jesenjeg jutra u Zagrebu, kada su ljudi još išli na poštu telefonirati. Završila je Tekstilno-tehnološki fakultet (smjer odjeće). Kratko se zadržala u haljinama, a onda ih jednog dana sve izrezala i počela raditi lutke. Sada uspješno vodi dućan Jasmina i lutkice u centru grada Zagreba, gdje joj se ponekad pridruži netko od mačje obitelji: Mali Šapo, Ljubica P. ili Tapalo Operni. www.jasminakosanovic.com

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –