Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ines Marciuš Kruljac Jasmina Kosanović

Noć kad je Lisac ukrao mjesec

  • Nakladnik: Profil
  • Ilustracije: Jasmina Kosanović
  • 04/2020.
  • 40 str., meki uvez
  • ISBN 9789533137063
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Treba mi neko svjetlo jarko,
Treba mi nešto žuto, žarko...
Treba mi pomoć, kako ću sad?
No u to spazi Mjesec mlad.

Mjeseče mladi, siđi tu dolje,
prošeći sa mnom kroz zlatko polje.
Sve tako slatko, Lisac mu poje.

A mjesec naivno (jer bio je mlad)
klizne s neba upravo tad
mudri ga Lisac u fenjer stavi,
zatvori vrata, bravu zaglavi...

Lisac je noću krenuo u lov, ali zamalo je slomio nogu u mraku pa je namamio Mjesec da mu osvjetljava put. No tu njegovim avanturama nije kraj. Srećom, upoznao je mudru i neustrašivu Sovu koja ga je upozorila na opasnosti i upoznala ga sa svojim društvom koje se sastaje u starome hrastu na kućnom broju 10. Odmah se sprijateljivši, društvo je krenulo u nove avanture.

"Noć kad je Lisac ukrao Mjesec" vesela je i zabavna priča o prijateljstvu, snalažljivosti i zabavi, a sjajne, vesele rime zabavit će djecu i odrasle.

Zabavan tekst prate vesele ilustracije, jedno i drugo ujednačeno i prilagođeno manjoj djeci. Autorica teksta ima golemo pedagoško iskustvo rada s djecom, a ilustratorica je vlasnica slavnog zagrebačkog dućana Jasmina i lutkice.

Ines Marciuš Kruljac rođena je u Zagrebu 1970. godine. Oduvijek okružena knjigama, glazbalima, bojama, škarama i ljepilom završava Filozofski fakultet – smjer Pedagoške znanosti. Bezbrojne priče i filmovi vode je uvijek u neke nove avanture. Proteklih petnaest godina živi sa suprugom, dvoje djece i opakom mačkom Cici u Zaprešiću. Zadnje dvije godine članica je dramske grupe za odrasle gdje trenutačno otkriva neke svoje nove talente. Radi u Zagrebu.

Jasmina Kosanović diplomirala je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, smjer dizajn odjeće. Izrađuje i osmišljava lutke, bavi se kostimografijom, scenografijom i ilustracijom, radovi su joj izlagani u muzejima i galerijama te je imala nekoliko samostalnih izložbi. U njenom ateljeu u centru Zagreba nastaju neki novi svjetovi. Ilustratorica je nekoliko slikovnica i autorica slikovnice "Noć na Zemlji" (Mala zvona, 2022.)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –