Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Elizabeth Strout

Olive Kitteridge

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Tatjana Jambrišak
  • 05/2020.
  • 256 str., meki uvez
  • ISBN 9789533137766
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Drugo izdanje Pulitzerom nagrađenog remek-djela koje je osvojilo čitatelje diljem svijeta.

U Crosbyju, obalnom gradiću u državi Maine, u životu umirovljene učiteljice Olive Kitteridge i ljudi koji je okružuju događa se sve ono što živote čini tako lijepima i tako strašnima. Zajedljiva, ironična, istodobno nemilosrdno iskrena i duboko empatična Olive primjećuje promjene i užasava ih se, ali ih ponekad i ne prepoznaje...

Svi oni nose se sa svojim životima, a u njihovim sudbinama zrcali se i mikrosvemir malograđanskog života, od tračeva i uskogrudnosti preko svakodnevnih tragedija do velikih emocija: želje, očaja, ljubomore, nade i – ljubavi.

Elizabeth Strout izgradila je roman "Olive Kitteridge" kao niz priča povezanih nezaboravnim likom: živopisnom, nadasve kompliciranom Olive. Po ovom djelu snimljena je i nagrađivana serija u produkciji HBO-a u kojoj glume Frances McDormand, Richard Jenkins i Bill Murray. Svijetu junakinje koja joj je donijela svjetsku slavu Elizabeth Strout vratila se u jednako sjajnom romanu "Olive, iznova" (Profil, 2020.).

Majstorski napisano. – Vanity Fair
Elizabeth Strout zadivljujućom snagom oživljava ono obično. – The New Yorker
Tijekom čitanja Olive Kitteridge počesto ćete morati zastati kako biste mogli procesuirati snagu i tugu onoga što ste pročitali... Prekrasna knjiga. – The Boston Globe

Elizabeth Strout (1956.) rođena je u Portlandu, Maine, a studirala je engleski jezik i pravo. Godine 1998. objavila je svoj prvi roman „Amy i Isabelle“, koji je osvojio nagradu časopisa Los Angeles Times za prvijenac. Slijede romani „Abide With Me“ (2006.) i „Olive Kitteridge“, kojim je osvojila Pulitzerovu nagradu za književnost 2009. godine. Pet godina kasnije objavila je roman „The Burgess Boys" (2013.), koji je postao nacionalni bestseler, roman "My name is Lucy Barton“ (2016.) te nastavak romana „Olive Kitteridge“, naslovljen „Olive, iznova“ (2019.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –