Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Elizabeth Strout

Olive Kitteridge

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Tatjana Jambrišak
  • 05/2020.
  • 256 str., meki uvez
  • ISBN 9789533137766
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Drugo izdanje Pulitzerom nagrađenog remek-djela koje je osvojilo čitatelje diljem svijeta.

U Crosbyju, obalnom gradiću u državi Maine, u životu umirovljene učiteljice Olive Kitteridge i ljudi koji je okružuju događa se sve ono što živote čini tako lijepima i tako strašnima. Zajedljiva, ironična, istodobno nemilosrdno iskrena i duboko empatična Olive primjećuje promjene i užasava ih se, ali ih ponekad i ne prepoznaje...

Svi oni nose se sa svojim životima, a u njihovim sudbinama zrcali se i mikrosvemir malograđanskog života, od tračeva i uskogrudnosti preko svakodnevnih tragedija do velikih emocija: želje, očaja, ljubomore, nade i – ljubavi.

Elizabeth Strout izgradila je roman "Olive Kitteridge" kao niz priča povezanih nezaboravnim likom: živopisnom, nadasve kompliciranom Olive. Po ovom djelu snimljena je i nagrađivana serija u produkciji HBO-a u kojoj glume Frances McDormand, Richard Jenkins i Bill Murray. Svijetu junakinje koja joj je donijela svjetsku slavu Elizabeth Strout vratila se u jednako sjajnom romanu "Olive, iznova" (Profil, 2020.).

Majstorski napisano. – Vanity Fair
Elizabeth Strout zadivljujućom snagom oživljava ono obično. – The New Yorker
Tijekom čitanja Olive Kitteridge počesto ćete morati zastati kako biste mogli procesuirati snagu i tugu onoga što ste pročitali... Prekrasna knjiga. – The Boston Globe

Elizabeth Strout američka je spisateljica rođena 1956. u Portlandu u saveznoj državi Maine. Diplomirala je engleski jezik na Bates Collegeu u Lewistonu, a na Syracuse University College of Law dobila je i diplomu iz prava. Kratko je radila kao pravnica prije nego što se preselila u New York gdje je počela raditi na Odsjeku za engleski jezik na Borough of Manhattan Community Collegeu. Objavljuje priče u brojnim časopisima, a dosad je objavila devet romana od kojih je roman "Olive Kitteridge" dobio Pulitzerovu nagradu za književnost. 

Roman "Zovem se Lucy Barton" dramatiziran je, a u brodvejskoj je predstavi glavnu ulogu igrala Laura Linney. Na hrvatski su još prevedeni njezini romani "Olive Kitteridge", "Olive iznova", "Amy i Isabelle" te "O, Williame!", svi u izdanju Profila.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –