Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Elizabeth Strout

Olive, iznova

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Patricija Horvat
  • 05/2020.
  • 276 str., meki uvez
  • ISBN 9789533137773
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U romanu "Olive, iznova" pratimo Olive Kitteridge, tu netaktično iskrenu i proturječnu junakinju koja ipak lako prirasta srcu, dok stari i suočava se s promjenama – gdjekad ugodnim, gdjekad ne – u vlastitu životu i životima ljudi koji je okružuju.

Olive se prilagođava novom životu s drugim suprugom, nastoji ostvariti odnos s otuđenim sinom i njegovom obitelji, doživljava gubitke i samoću, svjedoči uspjesima i jadima svojih prijatelja i susjeda u obalnom gradiću Crosby u državi Maine te naposljetku i sama usvaja nove životne lekcije...

"Olive, iznova" Elizabeth Strout, dobitnice Pulitzerove nagrade za književnost, nastavak je priče o nemogućoj, nezaboravnoj Olive Kitteridge. Ovaj iznimno hvaljen roman odmah nakon objavljivanja postao je bestseler, a uvršten je i u brojne preglede najboljih knjiga vodećih svjetskih medija.


Beskompromisna pronicljivost izražena jezikom koji blista od jasnoće. Svaki će vas redak protresti do srži. – The Washington Post

Majstorica zanata kojoj je malo tko ravan. – Hilary Mantel

Olive je sjajno stvoren lik i zato što je, kad su nedostaci i mane u pitanju, jednako okrutno iskrena prema sebi kao i prema drugima… Po stranicama ovog dirljivog romana prostrla se velika, strašna zbrka koja se naziva život. Elizabeth Strout možda nema odgovore na pitanja koja on postavlja, ali ga se i ne boji. – The Wall Street Journal

Elizabeth Strout američka je spisateljica rođena 1956. u Portlandu u saveznoj državi Maine. Diplomirala je engleski jezik na Bates Collegeu u Lewistonu, a na Syracuse University College of Law dobila je i diplomu iz prava. Kratko je radila kao pravnica prije nego što se preselila u New York gdje je počela raditi na Odsjeku za engleski jezik na Borough of Manhattan Community Collegeu. Objavljuje priče u brojnim časopisima, a dosad je objavila devet romana od kojih je roman "Olive Kitteridge" dobio Pulitzerovu nagradu za književnost. 

Roman "Zovem se Lucy Barton" dramatiziran je, a u brodvejskoj je predstavi glavnu ulogu igrala Laura Linney. Na hrvatski su još prevedeni njezini romani "Olive Kitteridge", "Olive iznova", "Amy i Isabelle" te "O, Williame!", svi u izdanju Profila.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –