Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Biserka Bergman-Marković Ines Diminić-Lisica Milica Katić

Smjernice u praksi obiteljskog liječnika

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • 07/2020.
  • 358 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531769518
  • Cijena: 41.81 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Poznato je kako se liječnici obiteljske medicine u svom radu međusobno izrazito razlikuju, a te su razlike uzrokovane značajkama zdravstvenog sustava, populacije u skrbi, ali i značajkama samih liječnika. Smanjenju neopravdanih razlika u radu liječnika može se pridonijeti jedino prenošenjem znanja utemeljenoga na znanstvenim dokazima te primjenom usuglašenih smjernica. Međutim, prema istraživanjima, primjena smjernica u obiteljskoj medicini, ali i u drugim granama medicine, još je uvijek nedostatna.

Poseban problem nastaje u obiteljskoj medicini jer su smjernice oblikovane za određenu bolest, a malokad dostatno obuhvaćaju nužne komponente cjelovite skrbi za bolesnika te posebice kompleksne potrebe skrbi za bolesnike s više istovremeno pridruženih bolesti. Zato se nameće potreba za razvojem smjernica koje bi trebale sadržavati preporuke za intervencije u bolesnika s multimorbiditetom te s informacijama o rizicima pojedinih intervencija.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –