Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jana Prević Finderle

Most od sedre

  • Nakladnik: Mala zvona
  • 10/2020.
  • 78 str., meki uvez
  • ISBN 9789838313134
  • Cijena: 11.68 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U „Mostu od sedre“ autorica Jane Prević Finderle, na temelju vlastitog iskustva i sjećanja, uvodi nas u život putnika i svijet putovanja. Kratke putopisne crtice djeluju na čitatelja kao originalne razglednice; koncizan opis proizašao iz autoričinog dojma o nekom mjestu, suputniku ili gostu u određenom vremenu pred očima nam se pretvara u sliku. Od skromnog ljetovanja na Jadranskom moru u ranom djetinjstvu, preko nešto kasnijih obiteljskih putovanja automobilom u Pariz i London, pa sve do samostalnih lutanja svijetom u odrasloj dobi, autoričin tekst, ponekad humorističan, ponekad melankoličan, te gotovo uvijek nostalgičan, djeluje nam blisko te nas potiče da se i sami upustimo u pustolovinu.

Tekst je popraćen crtežima Mate Rupića, koji je tehnikom tuša na papir vješto i promišljeno prenio neke od živopisnih trenutaka Janinih priča. 

Ove putopisne crtice progovaraju o odrastanju i životu ispunjenima znatiželjom prema raznolikim ljudima i kulturama; otvorenost prema drugima donosi vrijedno i bogato iskustvo, omogućuje brojna nova prijateljstva te nas čini boljim ljudima.

Jana Prević Finderle (Zagreb, 1980.) odrasla je u Daruvaru, a obrazovanje arhitektice stekla u Zagrebu; živi u Pazinu gdje radi u vlastitom arhitektonskom uredu. Rano se počela baviti i pisanjem; već 1997., nakon srednjoškolske nagrade na „Goranovom proljeću“, objavljuje zajedničku zbirku „Šum mladosti“ s kolegicom Marijom Bogeljić. Knjižnica Pazin i Matica hrvatska Pazin objavljuju joj 2013. samostalnu zbirku poezije „Ti još pričaš o nogometu“. Objavljuje pjesme u književnim časopisima. „Most od sedre“ njezin je prozni prvijenac.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –