Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Bernardine Evaristo

Djevojka, žena, drugo

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Davorka Herceg Lockhart
  • 10/2020.
  • 400 str., meki uvez
  • ISBN 9789533137643
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Dobitnica nagrada Booker, British Book Awards, Fiction Book of the Year, besteler broj jedan Sunday Timesa, roman koji se prevodi u više od 30 zemalja – puno je toga što se veže uz roman "Djevojka, žena, drugo" Bernardine Evaristo.

Od Newcastlea do Cornwalla, od prabaka rođenih početkom dvadesetog stoljeća do tinejdžerica dvadeset prvog, roman slijedi svojih dvanaest likova na osobnim putovanjima kroz prostor i vrijeme tijekom proteklih stotinu godina. Svaka od njih u potrazi je za nečim – bila to zajednička povijest, neočekivana budućnost, mjesto koje bi mogla nazvati domom, osjećaj pripadnosti, ljubavnik ili ljubavnica, izgubljena majka ili otac, ili tek tračak nade...

Ovo je roman o budućnosti, o prošlosti. On je fikcija, on je povijest. Ovo je roman o tome tko smo danas. Bernardine Evaristo prva je crnkinja koja je osvojila prestižnu nagradu Booker, a nagradu je podijelila s Margaret Atwood za roman "Svjedočanstva", što se dogodilo tek treći put u povijesti te nagrade.


Roman pun strasti, britak poput oštrice noža, pršti od energije i humora... Briljantan.
Žiri za dodjelu nagrade Booker

Snažan, hrabar, seksi roman koji praskom otvara pogled u svijet koji tek trebamo upoznati.
Sunday Times

U rukama Bernardine Evaristo bilo koja priča iz bilo kojeg vremena počinje vibrirati silnom životnom energijom.
Ali Smith

Bernardine Evaristo, britanska je spisateljica rođena u Woolwichu, u jugoistočnom Londonu, kao četvrto od osmero djece majke Engleskinje i oca Nigerijca. Dobitnica je nagrade Booker 2019. za roman "Djevojka, žena, drugo".  Ovaj je roman proglašen romanom godine 2020., dobitnik je British Book Awards, bestseler je broj jedan Sunday Timesa, te se prevodi na 34 jezika. 

Bernardine Evaristo dosad je objavila osam knjiga, među ostalima roman u stihovima "The Emperor's Babe" (2001.), novelu "Hello Mum" (2010.) i roman "Mr Loverman" (2013.)

Obilježja su njezine proze hrabrost, eksperimentalan pristup, subverzivnost i preispitivanje mitova različitih povijesti i identiteta. Okušala se u nekoliko različitih žanrova: od poezije, romana u stihu, novele, kratke priče i romana u prozi do radijskih i kazališnih drama, književnih eseja i kritika.

Aktivno djeluje i kao književna kritičarka za britanske nacionalne novine Guardian i Independent.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –