Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Linn Ullmann

Nemirni

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Željka Černok
  • 12/2020.
  • 376 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533554648
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Nakon toga Moderna vremena ne ažuriraju cijene - preporučamo da točnost cijene i dostupnost knjige (pogotovo starijih izdanja) provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Autobiografska proza Linn Ullmann, kćeri slavnog švedskog filmaša Ingmara Bergmana, slijedi pripovijedni tok razgovora između oca i kćeri snimljenih sedam godina ranije. Dirljiva priča koja otkriva zamršene obiteljske odnose.

On je slavni švedski režiser, a ona je njegova kći – najmlađa od devetero djece. Svakog ljeta, još od ranog djetinjstva, ona ga posjećuje u njegovoj kamenoj kući na otoku Fårö okruženoj šumama, poljima makova i Baltičkim morem. Sada, kad je ona odrasla, a on u kasnim osamdesetima, on namjerava napisati knjigu o starenju i starosti, no zabrinut je da ga izdaje jezik, sjećanja, um. Stoga je odluče napisati zajedno.

Ona će mu postavljati pitanja, a on će na njih odgovarati. Kad se ona pojavi na otoku s kasetofonom, njega je starost već načela više nego što je ijedno od njih očekivalo.

Iz medija:

Roman Nemirni elegičan je prikaz sjećanja i gubitka, identiteta i umjetnosti, odrastanja i starenja. – New York Times Magazine

Linn Ullmann maestralno prepleće memoarsku prozu i fikciju, u svojem šestom, dosad najinventivnijem romanu, o jeziku, žalovanju i brojnim narativima koji opisuju jedan život. – Publishers Weekly

Briljantna meditacija o prolaznosti, smrtnosti i ograničenjima sjećanja, homage obitelji, umjetnosti, ljepoti i ljubavi. – Kirkus

Lirska tapiserija satkana od sjećanja, ljubavi, prolaznosti i umjetnosti. Književno remek-djelo. – Expressen

Karin Beate "Linn" Ullmann (rođ. 1966.) norveška spisateljica, novinarka i književna kritičarka, kći je slavnog švedskog kazališnog i filmskog režisera Ingmara Bergmana i norveške glumice i redateljice Liv Ullmann. Nakon djetinjstva provedenog u Norveškoj i Americi, studirala je književnost na Sveučilištu New York, a potom se vratila u Norvešku, gdje je pisala književne kritike i kolumnu za vodeće norveške novine „Aftenposten“. Autorica šest romana prevedenih na više od 30 jezika, vrlo rano stekla je status jedne od vodećih mlađih norveških spisateljica. Prvi roman, "Før du sovner", objavljen joj je 1998, potom su uslijedili romani "Når jeg er hos deg" (2001), "Nåde" (2002), za koji je dobila Norvešku nagradu čitatelja, "Et Velsigner Barn" (2005), "Det dyrebare" (2011) i "De Urolige" (Nemirni) (2015). Dobitnica je nagrade Dobloug u 2017. za cjelokupno stvaralaštvo, koju dodjeljuje Švedska akademija.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –