Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Herman Meliville

Benito Cereno

  • Nakladnik: Mala zvona
  • Prijevod: Leo Beslać
  • 04/2021.
  • 122 str., meki uvez
  • ISBN 9789538313233
  • Cijena: 13.01 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kratki roman "Benito Cereno" prvi je put objavljen u nastavcima u časopisu Putnam’s Monthly 1855. godine a Melville će ga kasnije uvrstiti u "The Piazza Tales", jedinu zbirku kraćih proza koju je objavio za života. Ovu priču o brodu pod vlašću pobunjenih crnih robova koji se pred američkim kapetanom Amasom Delanom pretvaraju da su i dalje podčinjeni Don Benitu Cerenu, čileanskom plemiću, Melville je preuzeo iz stvarnog povijesnog izvora.

Središnja je tema "Benita Cerena" svakako zazorna: roman ne samo da je smješten na robovlasnički brod, nego je čitatelj naizgled potaknut da se identificira s prostodušnim američkim kapetanom dobra srca i njegovim napaćenim španjolskim kolegom čijeg su prijatelja crnci ubili i oskvrnuli...

Tekst je preveo Leo Beslać a knjigu uredio i napisao pogovor Adrian Pelc.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –