Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Bruno Mezić Klasja Habjan

Piccola con piccolo

  • Nakladnik: Mala zvona
  • Ilustracije: Klasja Habjan
  • 06/2021.
  • 40 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538313257
  • Cijena: 13.01 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Sitna djevojčica Piccola odmalena pokazuje neobično velik talent za glazbu. Oponašajući cvrkut ptica, pucketanje vatre, zvukove vjetra i svega što je okružuje, Piccola zadivljuje slušatelje svojim čudesnim melodijama.

Piccola con piccolo” prva je slikovnica autora Brune Mezića. Kroz dopadljiv lik djevojčice Piccole i vješte igre riječima, autor invetivno povezuje talijanski i hrvatski jezik te ukazuje na velik utjecaj talijanskog jezika na suvremenu terminologiju klasične glazbe i umjetnosti.

Likovni odgovor umjetnice Klasje Habjan maštovito i promišljeno prati tekst te izražajno zaigranim stilom oživljava mali Piccolin svijet.

Bruno Mezić rodio se 1963. godine u Puli. Djetinjstvo provodi u Rijeci, a u Zagreb dolazi kao osnovnoškolac te u njemu pohađa studij psihologije na Filozofskom fakultetu. Kroz dosadašnju karijeru okušao se u nizu kreativnih zanimanja: vodio je krojački obrt, bio učitelj tenisa i tanga, radio u tvrtki za telemarketing te kao producent za tisak u agenciji za oglašavanje. Osnovao je tvrtku za razgled grada na biciklima, čime se uz organiziranje višednevnih tura po Hrvatskoj, bavi i danas. Hobi mu je i planinarenje te je suautor prve hrvatske turističke rute „Via Adriatica”. Bavi se i skulpturom te je na otoku Ižu 2020. održao samostalnu izložbu naslovljenu „Flota od šporkice”. „Piccola con piccolo” njegov je prvi objavljeni literarni tekst za djecu.

Klasja Habjan rodila se 1993. godine u Zagrebu. Djeluje kao ilustratorica, grafička dizajnerica i spisateljica. Godine 2016. diplomirala je na Studiju dizajna u Zagrebu, smjer vizualne komunikacije. Sklonost ilustriranju vlastitih priča (ili obrnuto, pisanju prema grafičkim predlošcima) glavno je obilježje njezinih samostalnih izložbi. Izložba „Crtice”, u Galeriji Šira (Zagreb, 2019.), objedinila je oba medija; grafike nastale tehnikom monotipije izložene su uparene s prozom ili poezijom. Godinu dana kasnije, objavila je istoimenu zbirku kratkih priča i pjesama „Crtice”, u izdanju Petikata. Godine 2020. u Galeriji Rigo u Novigradu izlaže priču „Napokon netko!” popraćenu kolažima. Strip „Duh Bauhausa” (MSU, Zagreb, 2020.), njezina je druga objavljena knjiga koja također povezuje ilustraciju, pisanje i dizajn. U suradnji sa Zitom Nakić vodi dizajnerski studio „klasja&zita” koji publikacijama, plakatima i rješenjima vizualnih identiteta sudjeluje u brojnim grupnim izložbama.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –