Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lana Momirski Ivana Koren Madžarac

Naopaka Palagruža

  • Nakladnik: Mala zvona
  • Ilustracije: Ivana Koren Madžarac
  • 06/2021.
  • 36 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538313240
  • Cijena: 15.66 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Naopaka Palagruža" priča je Lane Momirski o prilagodbi djevojčice Gorjane novoj sredini i promjenama koje donosi selidba. Gorjana, naime, sa svojom obitelji odlazi na Palagružu gdje joj je otac dobio posao svjetioničara. I dok joj se miješaju osjećaji razočaranja što napušta prijatelje i sredinu koju je dobro poznavala s uzbuđenjem koje prati dolazak na nepoznat i osamljen otok usred pučine, osmogodišnja djevojčica ni ne sluti da će joj ova životna epizoda pružiti nezaboravno iskustvo. Gorjana će hrabro prihvatiti nepoznato te se upustiti u istraživanje novog podneblja. Otkriti će čarobnu prirodu Palagruže, poneku tajnu koju otok skriva te sklopiti neka nova i neočekivana prijateljstva. 

Ilustratorica Ivana Koren Madžarac oslikala je crteže Lane Momirski bogatim morskim akvarelima koji će najmlađe čitatelje uvući u uzbudljiv otočki svijet.

Lana Momirski rođena je 1990. godine u Zagrebu, gdje završava jezičnu gimnaziju i nekoliko godina kasnije, Filozofski fakultet. Studirala je povijest umjetnosti i švedski jezik, prevoditeljski smjer, a kad ne prevodi, piše i crta. Njena ljubav prema dječjoj književnosti izražavala se dosad na više načina: 2013. godine sudjelovala je na međunarodnoj studentskoj konferenciji „Veliki dječji književnici/ice kao univerzalni kapital“ vodeći radionicu na temu tolerancije. Tekstove je objavljivala u časopisu Hieronimus te nekoliko zbornika, pohađala je niz tečajeva kreativnog pisanja povezanog s ilustracijom te je završila Ženske studije u Zagrebu završnim radom koji je bio oblikovan kao slikovnica.

U 2020. godini u nakladi Malih zvona izašla joj je prva slikovnica "Jabukan" za koju je napisala tekst te ju je u suradnji s Ivanom Koren Madžarac ilustrirala. Iste godine objavljen je i njezin prvi prijevod sa Švedskog jezika, roman "Femicid" (Indigo knjiga, 2020.)

Ivana Koren Madžarac rođena je 1989. godine u Zagrebu. 2014. je diplomirala slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Zlatka Kauzlarića-Atača. Izlagala je na tri samostalne i dvanaest skupnih izložbi. Dobitnica je nekoliko stipendija kao što je stipendija za ljetnu akademiju u Salzburgu i stipendija za studij na Akademiji likovnih umjetnosti u Pragu. Dobitnica je pohvalnica Akademije likovnih umjetnosti 2012. i 2014. godine kao i Rektorove nagrade 2009. godine. Trenutno u osnovnoj školi predaje likovnu kulturu.

U tandemu s Lanom Momirski ilustrirala je slikovnicu “Jabukan” objavljenu u Malim zvonima 2020. godine.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –