Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Thomas von Steinaecker Barbara Yelin

Ljeto njezina života

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Tatjana Jambrišak
  • 09/2021.
  • 80 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789535204114
  • Cijena: 22.43 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Gerda živi u staračkom domu i osjeća kako joj se bliži kraj. I dok se pokušava nositi sa svakodnevicom u domu, prisjeća se svog života šezdesetih godina prošlog stoljeća. Bila je briljantna školarka nadarena za astrofiziku zbog čega su je krivo gledali jer je žena, a potom i perspektivna znanstvenica koja se tog ljeta svog života našla pred teškim izborom između ljubavi i inozemne karijere…

Ljeto njezina života“, prva suradnja književnika Thomasa von Steinaeckera i sjajne njemačke ilustratorice Barbare Yelin, topla je ljudska priča o temama koje često izbjegavamo: životu u staračkom domu, ispravnosti životnih odluka i tome što je, zapravo, sreća.

Suptilno i duboko, dirljivo i smiješno, tužno i istinito – ispričano poput šarenog sna. Divno! – Doris Dörrie

Što su životni uspjesi, što je sreća i kako su vrijeme i vječnost povezani – to su strašno velika pitanja za tako malo djelo. I ne samo da se postavljaju, nego dobivaju i odgovore. – Richard Kämmerlings, Die WeltIn

Thomas von Steinaecker njemački je književnik, novinar, strip-kritičar, esejist i filmski redatelj. Studij književnosti završio je u Münchenu i Cincinnatiju. Piše radijske drame te je snimio dokumentarne filmove o Tolstoju, Johnu Cageu, Richardu Straussu i Leonardu Bernsteinu i nekoliko televizijskih serija. Autor je hvaljenih romana "Wallner beginnt zu Fliegen" (Wallner počinje letjeti, 2007.) i "Die Verteidigung des Paradieses" (Obrana raja, 2016.) nominiranih za Njemačku nagradu za knjigu. "Das Jahr, in dem ich aufhörte, mir Sorgen zu machen, und anfing zu träumen" (Godina u kojoj sam se prestao brinuti i počeo sanjati) nominiran je za nagradu Sajma knjiga u Leipzigu 2012. godine. Primio je Bavarsku državnu nagradu za kulturu 2015. godine i nagradu Carl Amery za književnost 2017., koja odaje priznanje suvremenim autorima koji pišu na njemačkom jeziku. Godine 2017. zajedno s ilustratoricom Barbarom Yelin objavio je svoj prvi grafički roman "Ljeto njezina života".

Barbara Yelin rođena je u Münchenu 1977. godine. Završila je studij primijenjenih umjetnosti na Sveučilištu u Hamburgu. Svoje prve stripove objavila je u Francuskoj. U domovini je postala poznata 2010. godine, nakon objavljivanja grafičkog romana "Gift". Njezin grafički roman "Irmina" objavljen je 2014. istodobno u Francuskoj i Njemačkoj, uz mnoge pohvale i nagrade. U suradnji s piscem Thomasom von Steinaeckerom 2017. godine objavila je grafički roman "Ljeto njezina života" (Der Sommer ihres Lebens). Za svoj rad primila je brojne nagrade: 2015. Bavarsku umjetničku nagradu za književnost i nagradu PENG za najbolji njemački grafički roman (Irmina), 2016. nagradu Max i Moritz  za najboljeg strip-crtača njemačkoga govornog područja, iste je godine na Međunarodnom salonu stripa u Erlangenu proglašena „najboljom strip-umjetnicom njemačkoga govornoga područja“, 2018. primila je nagradu Rudolph-Dirks za najbolji grafički roman (Ljeto njezina života), a 2021. nagradu Ernst Hoferichter za književnost. Živi i radi u Münchenu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –