Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jelena Makovičić

Komunikacijski umjetnik : (izvedbene tehnike u javnom nastupu)

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • 10/2021.
  • 132 str., meki uvez
  • ISBN 9789535204305
  • Cijena: 14.47 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Komunikacijski umjetnik“ poučno je i korisno štivo svakome tko želi javno nastupati, ali i onima koji to već čine. U ovoj knjizi Jelena Makovičić, glumica i iskusna edukatorica, demistificira proces javnog komuniciranja i istodobno otkriva kako se gradi čvrsta i vjerodostojna struktura uspješnog nastupa. Oslanja se na pristup koji je praktičan i razumljiv svima, crpeći iz riznice glumačko-scenskih tehnika. Čini to uz obilje vježbi i savjeta za tijelo i duh govornika. Bavi se i pitanjem treme, dajući nam do znanja da javni nastup zahtijeva trud i vještinu. Na taj način strah od javnog nastupa pretvara se u odgovornost za njega.

Ispravno komunicirati, kako i sugerira naslov knjige „Komunikacijski umjetnik“, znači ne samo svladati izvedbene tehnike, već podrazumijeva svojevrsnu umjetnost, prenošenje onoga što je lijepo i dobro, što oplemenjuje. Vjerujem stoga da će, osobito mladim ljudima studentima, ova knjiga biti obogaćenje u razvijanju njihovih komunikacijskih sposobnosti. (prof. dr. sc. Jerko Valković, pročelnik Odjela za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta)

Mali trikovi koje Jelena koristi u ovoj knjizi mogu vam pomoći da uspijete u karijeri, ali isto tako da i privatno budete bolji u komunikaciji s prijateljima i obitelji. Javni nastup je sve, i tko god želi napredovati u životu, mora ga unaprijediti. (Ognjen Bagatin, vlasnik medijske platforme Poduzetnik i većinski vlasnik Poliklinike Bagatin)

Jelena Makovičić, doc. mag. art., hrvatska je glumica, trenerica javnih nastupa i autorica. Certificirana je trenerica i konzultantica scenskog glasa i govora s The Royal Central School of Speech and Drama u RH. Spajajući svoja znanja iz glume, govora, pokreta i teorijskog segmenta izvedbenih umjetnosti i komunikologije, pokreće brend Komunikacijski umjetnik, posebno osmišljen radi pripreme javnih nastupa i rješavanja treme. Nositeljica je kolegija Izvedbene tehnike javnih nastupa i Uvod u javne nastupe na Odjelu komunikologije na HKS-u u Zagrebu. S Komunikacijskim umjetnikom surađuje kao konzultantica i vodi edukacije javnih nastupa u raznim tvrtkama i za pojedince. Veliki je motivator i optimist, vjeruje u rezultat proizašao iz rada i treninga, kao i mogućnost napretka svakog pojedinca uz radost u onome što se s ljubavlju radi. Knjiga "Komunikacijski umjetnik – izvedbene tehnike u javnom nastupu" njezina je prva stručna knjiga. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –