Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Frida Šarar

Halter ego

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • 09/2018.
  • 84 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789535200192
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Frida Šarar u pjesmi E ovako, iz uvodnog ciklusa zbirke Halter ego, navodi da je poezija utroba, krv i muda, a ne čudno izobličena misao što se opire gravitaciji sintakse. Pjesma je programatska, i dobro otključava svijet koji nam je podastrt u zbirci Halter ego. Stvorila ga je autorica koja se ne boji žestokih emocija, snažnih slika i jakog ega, premda je istodobno svjesna krhkosti i tog svijeta i tog ega. Traži se autentičan život bez trikova, prava stvar, čak i ako je zbog toga potrebno razoriti njegov kontekst, i upravo u toj napetosti između volje za životom i bezbrojnih životnih ograničenja nastala je glavnina pjesama iz ove knjige, koja vas i želi i može zdrmat.

Frida Šarar pravo je osvježenje u moru pisanih riječi ovog dijela svijeta. Kroz kolumne se neumorno bori protiv praznih konstatacija, potiče na razmišljanje, spaja rastrgano. Sve to čini nježno, razumljivo i opušteno, iako često preispituje one najskrivenije emocije. One emocije koje nam je lakše ostaviti po strani, izgubiti u glasnoj pjesmi, uz upaljen radio. Ona to ne čini, ona u tišini preispituje upravo ono što najviše i boli, a svojim riječima i nas same potiče da činimo to isto.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –