Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Oliver Jeffers

U ovoj kući je duh

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Ozren Doležal
  • 02/2022.
  • 80 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533138558
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Bok, slobodno uđite.
Već dugo nisam imala goste.
Možda biste mi mogli pomoći?
Čula sam nešto…
U ovoj je kući DUH!

Ovako započinje pravo malo neobično remek-djelo proslavljenog pisca i umjetnika Olivera Jeffersa, "U ovoj kući je duh". Ovoga puta odvodi nas u dvorac prepun mračnih kutaka, brojnih hodnika i odaja. Ondje živi djevojčica koja vjeruje da njezin dom opsjedaju duhovi, ali još ih nije vidjela vlastitim očima. Ovoga puta odvodi nas u dvorac prepun mračnih kutaka, brojnih hodnika i odaja. Ondje živi djevojčica koja vjeruje da njezin dom opsjedaju duhovi, ali još ih nije vidjela vlastitim očima. 

Kako duhovi uopće izgledaju? Jesu li bijeli s rupama umjesto očiju? Pojavljuju li se samo noću? Kad bi barem znala! Djevojčica nas poziva da joj se pridružimo u obilasku njezine kuće te joj pomognemo napokon pronaći duhove…

Oliver Jeffers, dobitnik brojnih nagrada čije su slikovnice prevedene na više od 50 jezika i prodane u više od 14 milijuna primjeraka, tekst je, po običaju, začinio napetom atmosferom i protkao humorom, a upotpunio ga je i nevjerojatnim kombinacijama ilustracija i fotografija koje je pronašao u starim knjigama i časopisima. Osobitost je ovog izdanja posebna vrsta paus papira koji daje neobičan efekt pojavljivanja duhova što čitatelje približava stvarnom iskustvu šetnje kroz kuću u kojoj je, navodno, duh. Pri tom čitatelj može "upravljati" tj. odlučivati kojom će se brzinom i gdje pojaviti bića za kojima djevojčica traga u ovoj pomalo sablasnoj, neizvjesnoj, ali i duhovitoj igri skrivača.

Oliver Jeffers stvara umjetnička djela i priča priče. Nakon sjajno prihvaćenog prvijenca Kako uloviti zvijezdu, stvorio je cijelu zbirku nagrađivanih i najprodavanijih slikovnica koje su prevođene diljem svijeta. Oliver je iz Belfasta, a sada živi i radi u Brooklynu. Voli učiti o našem planetu jer što više znaš, to više znaš koliko ne znaš. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –