Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Paul Lendvai

Orbán : Novi europski moćnik

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Nataša Barac
  • 02/2022.
  • 269 str., meki uvez
  • ISBN 9789533138756
  • Cijena: 159.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Još uvijek na početku pedesetih godina života, Viktor Orbán, najsposobniji i najkontroverzniji političar u modernoj mađarskoj povijesti, nije samo oblikovao događaje u Mađarskoj nego je također igrao veliku ulogu u europskoj politici. Bio je najmlađi premijer u Europi od 1998. do 2002. godine, a od svojih dviju velikih izbornih pobjeda 2010. i 2014. godine vladao je Mađarskom kao neprijeporni broj jedan. Knjiga 'Orbán, novi europski moćnik' bavi se poviješću Mađarske od pada komunističkog sustava s naglaskom na događaje otkako su Viktor Orbán i njegova stranka Fidesz 2010. godine osvojili vlast. 

Ovom je knjigom, koja je prvo objavljena na njemačkom jeziku 2016. godine, autor prije svega želio pružiti istinit i nepristran pristup zapanjujućoj karijeri Viktora Orbána, čak i kada je riječ o politici i postupcima zbog kojih žalim što su učinjeni. 

S obzirom na bliske odnose između Mađara i Hrvata tijekom 800 godina zajedničke povijesti, autor je za hrvatsko izdanje napisao predgovor o odnosu Viktora Orbána prema Hrvatskoj. Nogomet i ljepote jadranske obale glavni su razlozi Orbánova zanimanja za Hrvatsku. To je pak usko povezano s poslovnim aktivnostima i aktivnostima koje u slobodno vrijeme provodi Lörinc Mészáros, do sada već međunarodno zloglasni bliski prijatelj premijera.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –