Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Paul Lendvai

Na crnim listama : Doživljaji jednog Srednjoeuropljanina

  • Nakladnik: Golden marketing / Tehnička knjiga
  • Prijevod: Marko Lehpamer
  • 07/2006.
  • 369 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9532122818
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Paul Lendvai, podrijetlom mađarski Židov, u svojim nas memoarima vraća u burne povijesne događaje druge polovine 20. stoljeća, vremna političkih previranja i preokreta, sukoba ideologija i režima, kojima je od najranije mladosti bio svjedok i sudionik. Oslanjajući se na vlastita sjećanja i spoznaje do kojih je došao uvidom u tajne policijske arhive bivše Čehoslovačke, Istočne Njemačke i Mađarske, na privatne razgovore i intervjue koje je vodio s najvažnijim akterima političkih zbivanja, Lendvai rekonstruira i istinu o vlastitoj sudbini...

Još kao tinejđera Lendvaija su uhitili najprije nacisti, u poslijeratnoj Budimpešti zatvorili su ga komunisti, a kada je kao jedan od najmlađih političkih zatvorenika u zemlji napokon pušten, našao se kao novinar na crnoj listi režima.. Poslije revolucije 1956. odlazi u Beč, gdje s godinama stječe ugled vrsnog komentatora zbivanja u istočnoeuropskim zemljama.

Svjetski je ugled stekao i kao autor opsežne povijesne studije "Mađari. Tisuću godina pobjede u porazima" te knjigama: "Birokracija. Kako komuističke vlasti upravljaju vijestima", "Antisemitizam u Istočnoj Europi i drugima". "Na crnim listama. Doživljaji jednog Srednjoeuropljanina" prevedena je na više svjetskih jezika, a u ovom izdanju autor je dodao i predgovor hrvatskom čitateljstvu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –