Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nikola Mirošević

Atlas hrvatskog vinogradarstva i vinarstva = Atlas of Croatian viticulture and enology

  • Nakladnik: Golden marketing / Tehnička knjiga
  • 06/2009.
  • 440 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532123425
  • Cijena: 91.58 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Još jedno kapitalno djelo hrvatske ampelografije, znanstvene discipline koja se bavi istraživanjima nazivlja, podrijetla i rasprostranjenosti, biološkim i gospodarskim značajkama vrsta i sorata loze te njihovom klasifikacijom i opisom. Godine 2003. Nikola Mirošević, jedan od najvećih hrvatskih vinogradarskih i vinarskih autoriteta, sa suradnicima je objavio "Ampelografski atlas", bogato ilustrirano izdanje koje je zorno opisivalo devedeset domaćih i svjetskih vinskih i stolnih sorata vinove loze.

Svojevrsni korak dalje je "Atlas hrvatskog vinogradarstva i vinarstva", zacijelo jedno od najznačajnijih dijela stručne vinogradarske i vinarske literature uopće na području Hrvatske, u kojem je obrađen povijesni slijed razvoja vinogradarstva i vinarstva s osvrtom na državne mjere i političke utjecaje koji su ostavili traga na vinogradarstvu, regionalizacija vinogradarskih područja Hrvatske sa svim relevantnim značajkama klime i tla s ovografskim posebnostima uzgoja loze i sortimentsko bogatstvo pretočeno u vrsnoću hrvatskih vina.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –