Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lidija Stanišić Kos

Latinska Amerika : Povijest i politika

  • Nakladnik: Golden marketing / Tehnička knjiga
  • 04/2009.
  • 279 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532123708
  • Cijena: 29.20 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga "Latinska Amerika: povijest i politika" prva je hrvatska knjiga u cijelosti posvećena Latinskoj Americi. Po uzoru na strane politološke studije koje obrađuju Latinsku Ameriku, knjiga se sastoji od dvije velike cjeline - uvoda u latinskoameričku povijest i politiku i studija država odabranih država Latinske Amerike.

Za razumijevanje Latinske Amerike iznimno je važna njezina povijest, bez čijeg se poznavanja ne može shvatiti njezina politika. Stoga je nakon definiranja regije u prvom dijelu knjige dan pregled političke povijesti Latinske Amerike u razdoblju od početka 16. do kraja 20. stoljeća. Treće poglavlje obraduje društvo i politiku. Poseban je naglasak stavljen na kulturu, osobito političku, te identitet Latinske Amerike i strukture vladavine. Četvrto poglavlje posvećeno je intraameričkim odnosima i organizacijama te sukobima unutar zapadne hemisfere. Procesima demokratizacije regije posvećeno je peto poglavlje.

U drugom dijelu knjige - 'Studije država' - upoznajemo se s najvažnijim državama Latinske Amerike koje su presudno utjecale na cjelokupan razvoj regije i njezin položaj u svjetskoj politici: Meksiko, Argentinu i Brazil. Tim važnim državama pridodan je i Čile koji se tijekom povijesti, unatoč tomu što ne zauzima velik teritorij i nema mnogo stanovnika, borio za ulogu jednog od vođa Latinske Amerike. Osim velikih i važnih, obrađene su i dvije male države, Urugvaj i Paragvaj, te dvije države srednje veličine, ali trenutačno velikog značenja za budućnost latinskoameričke demokracije, Venezuela i Kolumbija.

Knjiga "Latinska Amerika: povijest i politika" produkt je velike autoričine ljubavi i opčinjenosti Latinskom Amerikom, njezinom poviješću, politikom i kulturom. Knjiga je nastala s ciljem da bude udžbenik za kolegij Regionalne komparativne politike: Latinska Amerika, ali i sa željom da se šira znanstvena javnost upozna s poviješću i politikom Latinske Amerike.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –