Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Grupa autora

Vrbnička žlahtina : Plemenitost otoka Krka

  • Nakladnik: Golden marketing / Tehnička knjiga
  • 06/2010.
  • 186 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532124125
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Skupina uglednih znanstvenika i stručnjaka - Nikola Mirošević, Petar Strčić, Slavko Zahija, Vladimir Jelaska, Marinko Vladić, Mira Katunar, Božica Brkan, Jole Bolić - priredila je ovu monografiju o žlahtini iz Vrbnika s otoka Krka.

Riječ je o vinu koje se u posljednjih tridesetak godina nalazi na vinskim kartama svih prestižnih ugostiteljskih kuća i enoteka.

Pričom o vrbničkoj žlahtini u Posejdonovu predvorju, preko povijesnog pregleda razvoja društvenih odnosa u Vrbniku i utjecaja na vinogradarstvo i vinarstvo, te razvoja vrbničkoga zadrugarstva, pa do prikaza ekoloških uvjeta i njihove podobnosti za uzgoj vinove loze na Vrbničkom polju, tehnologije proizvodnje grožđa i vina i njegove prisutnosti u krčkoj gastronomiji, ispričana je priča davno ispisana glagoljičkim rukopisom vrbničkih težaka.

Monografija ima brojne slikovne ilustracije kojima se pokazuju mnoga duhovna, kulturna i materijalna nasljeđa kao dokaznice čovjekova rada u dostojanstvu življenja na ovim prostorima.

Knjiga je objavljena na hrvatskom i engleskom jeziku usporedo.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –