Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Hrvatska od osamostaljenja : Rat, politika, društvo, vanjski odnosi

  • Nakladnik: Golden marketing / Tehnička knjiga
  • Urednik: Reneo Lukić, Sabrina Petra Ramet, Konrad Clewing
  • Prijevod: Branka Marjanović
  • 10/2013.
  • 478 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532124354
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U svjetlu suvremenih historiografskih i političkih teorija i socioloških pristupa u ovoj zbirci tekstova analizira se stanje i odnosi u Hrvatskoj nakon osamostaljenja 1991. i osvjetljavaju najvažnije dimenzije poslijeratnoga političkog, društvenog i kulturnog razvoja.

Teme su: politika u Hrvatskoj od 1990., Srbi u Hrvatskoj nakon rata, civilno-vojni odnosi, utjecaj rata na gospodarstvo, Katolička crkva i njezina uloga u politici i društvu, nenacionalistička kultura, suvremena hrvatska književnost, homoseksualci i lezbijke, anarhistički aktivizam, vanjski odnosi, Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju... i niz drugih.


Ukupno devetnaest izvornih radova potpisuju ugledni domači i inozemni autori - Sabrina P. Ramet, Marius Soberg, Reneo Lukić, James J. Sadkovich, Konrad Clewing, Jean-Francois Morel, Thomas Bremer, Gordana P. Crnković, Carolin LeutlofF-Grandits, Nikica Barić, Dunja Melčić, Davorka Matić, Bruno Schonfelder, Dean Vuletić, Maple Razsa, Carole Hodge i Vjeran Pavlaković.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –