Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Indrek Koff Lucija Mrzljak

Cvjetovi groznice

  • Nakladnik: Mala zvona
  • Prijevod: Boris Vidović
  • Ilustracije: Lucija Mrzljak
  • 12/2022.
  • 36 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538313516
  • Cijena: 13.01 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Djevojčica Alma oduševljena je zimskim radostima kojima je teško odoljeti. Snijeg i ledene sige savršene su za igru, no djeca ponekad znaju pretjerati – pa završe u krevetu. Groznica je čudna pojava: stvari se čine drugačijima, zaljuljanima, čudnima, isprepliću se na neočekivane načine... Autor teksta „Cvjetova groznice” maštovito dočarava dječje iskustvo zimske viroze, a ilustratorica Lucija Mrzljak toplo plavičastim prizorima stvara čudesan svijet na rubu jave i sna. 

Indrek Koff rođen je u Pärnu u Estoniji 1975. godine. Diplomirao je francuski jezik i književnost na Sveučilištu u Tartuu, a studirao je i na Fakultetu za prevoditelje i tumače u Parizu (L’Ecole Superieure d’interpretes et de traducteurs). Predavao je na nekoliko estonskih sveučilišta, a od 1998. radi kao samostalan književni prevoditelj. Na estonski je preveo niz vrlo značajnih djela autora poput M. Foucaulta, M. Maeterlincka, M. Houellebecqa, C. Lévija-Straussa, E.-E. Schmitta. Bio je i suradnik u projektu izrade velikog francusko-estonskog rječnika. Godine 2016. dobio je francusko odličje „Ordre des Arts et des Lettres” koje se dodjeljuje za iznimne književne doprinose koji obogaćuju francusku kulturnu baštinu. Zajedno sa suprugom Evom Koff napisao je kazališni tekst za djecu. Sklonost prema kazalištu očituje se i u njegovoj „višeglasnoj” poeziji, Eestluse elujõust, koja je izvedena i u radiodramskom i u kazališnom obliku.

Lucija Mrzljak je ilustratorica i redateljica animiranih filmova rođena 1990. u Zagrebu. Studirala je na likovnim akademijama u Zagrebu, Krakovu, Pragu i Tallinnu. Magistrirala je animirani film u Estoniji gdje je nakon studija počela raditi kao redateljica u filmskom studiju Eesti Joonisfilm. Njezini animirani filmovi prikazivani su i nagrađivani na festivalima animiranog filma diljem svijeta. Od 2016. godine redovito ilustrira za poznati estonski dječji časopis Täheke. Objavila je nekoliko ilustriranih knjiga za djecu u suradnji s estonskim autorima te izlagala ilustracije na brojnim grupnim izložbama diljem Europe i Rusije. Živi i radi u Tallinnu kao redateljica, samostalna ilustratorica i profesorica na Estonskoj akademiji likovnih umjetnosti.  

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –