Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Karin Smirnoff

Djevojka u orlovim kandžama

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Lana Momirski
  • 12/2023.
  • 440 str., meki uvez
  • ISBN 9789533586465
  • Cijena: 19.91 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Sjever Švedske neočekivano se mijenja. U pokrajinu Gaskass zbog jeftine energije odjednom dolaze svjetske korporacije. Novac privlači i kriminalno podzemlje i velike igrače iz sjene. Događaju se neobjašnjivi nestanci i zločini. Na sjever putuje i Lisbeth Salander. Iznenada je saznala da je jedini zakonski skrbnik briljantne tinejdžerice Laste, nećakinje kojoj je oteta majka. Mikael Blomkvist, upravo suočen sa zatvaranjem “Millenniuma”, također stiže u sjeverni gradić na kćerinu svadbu. Novinarski instinkt upozorava ga da njegov zet, načelnik općine o kojem kruže zabrinjavajuće glasine, krije mračnu tajnu. Odjednom uhvaćen u mrežu nasilja, Blomkvist će se s Lisbeth iznova naći u nemogućoj situaciji. O njima sada ovise i sudbine njegove kćeri, voljenog unuka, Laste i njezine majke, ali i cijele pokrajine….

Serijal “Millennium” ovoga puta precizno prikazuje suvremeni svijet u njegovu najgorem izdanju: pohlepa za novcem ne mari za budućnost i okoliš, a ljudi su samo igračke i sredstva.

Lisbeth Salander u “Djevojci u orlovim kandžama“ suočava se s novim genijalnim i opakim neprijateljima. Započela je utrka s vremenom. Hoće li ona, Mikael i Lasta uspjeti razotkriti veliku zavjeru i spasiti voljene i cijelu pokrajinu?

Iz medija:

Lisbeth Salander se vratila – i možda je bolja nego ikada. Stav Karin Smirnoff poštuje prošlost, ali je istovremeno spremna za budućnost; sve u svemu, izvanredno. — Lee Child

Dopustiti Karin Smirnoff da preuzme palicu nakon Davida Lagercrantza genijalan je potez. Teško je vjerovati da je itko to mogao učiniti bolje od Smirnoff. Osim ako to ne bi bio sam Stieg Larsson. — Upsala Nya Tidning

Apsolutno briljantan nastavak serije: uzbudljiv zaplet, obilje akcije i poman prikaz kompliciranih odnosa, gdje je novi lik Lasta jedan od vrhunaca romana. — Femina

Svjež, neustrašiv, vjeran i originalan. Karin Smirnoff prihvaća velik izazov i daje elegantan, uzbudljiv i doista vrijedan doprinos serijalu. Jedan od najvećih kriminalističkih serijala našeg doba ne može biti u sigurnijim, sposobnijim rukama. — Chris Whitaker

Karin Smirnoff (Umeå, 1964.) rođena je na sjeveru Švedske, no odrastala je u predgrađima Stockholma, a velik dio mladosti provela je u Parizu. Ipak se vratila na sjever gdje danas stanuje na starom obiteljskom imanju. Bavila se fotografijom i radila kao novinarka. Kreativno pisanje slušala je već devedesetih godina na sveučilištu u rodnom gradu, a 2017. godine upisala je dvogodišnji program fokusiran na književno stvaralaštvo na sveučilištu u Lundu. Njezin prvijenac, prvi dio trilogije o fascinantnoj Jani Kippo, izašao je 2018. godine i oduševio i publiku i kritiku. Iste godine nominiran je za prestižnu književnu nagradu Augustpriset. Nagrada nosi ime jednog od najznačajnijih švedskih književnika, Augusta Strindberga, a Karin Smirnoff sasvim je slučajno i imenjakinja njegove najstarije kćeri, također književnice. Drugi i treći dio mračne trilogije o sjeveru izašli su 2019. i 2020. godine, a zatim je Karin Smirnoff pripala čast da nakon Stiega Larssona i Davida Lagercrantza nastavi priču o Mikaelu Blomkvistu i Lisbeth Salander, omiljenim i sad već legendarnim likovima skandinavske književnosti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –