Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nikica Talan

Povijest portugalske književnosti

  • Nakladnik: Školska knjiga
  • 04/2005.
  • 282, tvrdi uvez
  • ISBN 9530507119
  • Cijena: 130.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Talanova "Povijest portugalske književnosti" namijenjena je ne samo studentima luzitanistike, odnosno romanistike (napose hispanistike) i komparativne književnosti, nego i svim ostalim čitateljima koje zanima povijest najzapadnije europske književnosti čiji su pojedini autori već poodavno probili nacionalne granice, napose nakon dodjele Nobelove nagrade romanopiscu Joseu Saramagu.

Imena Luisa Vaza de Camoesa, P. Antonia Vieire, Fernanda Pessoe, Josea Cardosa Piresa, Josea Saramaga i drugih vodećih imena portugalske književnosti već su odavno postaia »opća mjesta« svjetske književne baštine. "Povijest portugalske književnosti", koja svakoga od njih pojedinačno »kontekstualizira« unutar luzitanskoga nacionalnog književnog korpusa, trebala bi ih još više udomaćiti u hrvatskoj kulturnoj sredini.

Valja naglasiti da je koncepcija ove knjige u znatnoj mjeri podčinjena njezinoj didaktičkoj, odnosno udžbeničkoj namjeni, što, međutim, ne znači da se pritom nisu uzimali u obzir i eventualni čitatelji izvan sveučilišne sredine kojoj je knjiga namijenjena.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –