Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Matko Marušić

Medicina iznutra

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • 03/2006.
  • 624, tvrdi uvez
  • ISBN 9531763097
  • Cijena: 125.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Trideset humorističnih priča na 640 stranica pokriva sve dijelove medicine, od toga kako mladež donosi odluku o studiju, preko istraživačkih pustolovina do financiranja u zdravstvu, različitih bolesti i smrti. Prvi dio opisuje studij, drugi istraživanja i nastavni rad, treći Marušićevu kliničku praksu, a četvrti život različitih medicinskih zaposlenika. Priče su iznimno duhovite, a napisane su tako da se medicina stručno objasni, a da je ujedno razumljiva laiku. Knjiga je zabavna i ironična, ali nije ni gorka niti zajedljiva.

"Svaka žena bolje od muža zna što mu treba, a dobre im žene to onda i naprave. Tako je moja supruga znala da želim napisati smiješnu knjigu o medicini, pa je poželjela da za nju napišem smiješnu knjigu o medicini, A kad sam knjigu pisao, opet je njezina zasluga što je govorila "nisam zadovoljna", "što ti je ovo trebalo?" i "bez veze" i uvjerljivo pravila lice s izrazima, zabrinutosti i sažaljenja, očima slala poruku prijekora i neugodna iznenađenja., a rukama nemoćno pokazivala da se radi o osobi kojoj će biti vrlo, vrlo teško pomoći, A najviše mi je pomoglo kad bi rekla "jesi malo popravio, nije loše, ali treba još", jer onda bih ja očajavao na osnovi krivoga uvjerenja da sam napravio sve što sam mogao i da je priča odlična, takoreći za umrijet' od smijeha, a k tome i profinjeno duboka, prava mala saga o medicini, a ona bi me hrabrila da još nije dobro, da ja mogu bolje, da mi ne trebaju glupe ulične šale, malo će tko razumjeti moj splitski humor, a i taj splitski humor nije baš nešto, samo o seksu i nogometu, a ja sam jedan ugledan sveučilišni profesor koji ne može toliko pretjerivati, toliko očito lagati i takve stvari iznositi u javnost, nego to trebam napraviti mudro, odmjereno, pristojno i na dostojnoj akademskoj razini, a da u isto vrijeme bude jako smiješno tako da ljudi uživaju"....

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –