Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Joanne Harris

Gospoda i igrači

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Sandra Nikoletić
  • 07/2006.
  • 452 str., meki uvez
  • ISBN 9532204369
  • Cijena: 69.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
U Sv. Oswaldu, staroj i elitnoj gimnaziji za dječake na sjeveru Engleske počela je nova školska godina koja učenicima, a posebno učiteljima starog kova donosi stare probleme i ne uvijek dobrodošle promjene. Uštogljena odijela, papirologija i informatika i dalje vladaju svijetom, a Roy Straitley, profesor latinskoga, ekscentrični veteran kojemu nedostaje jedno tromjesečje kako bi zaokružio svoj profesorski ciklus i upisao se na počasnu ploču razmišlja o mirovini, no Sv. Oswald je njegov svijet, a učenici jedina obitelj koju ima.

No ispod površnih podmetanja, bezazlenih svađa i svakodnevnih kriznih situacija vreba puno opasnija prijetnja: gotovo zaboravljeni skandal koji je upravo počeo dobivati svoj gorki epilog. Kako tjedni prolaze nevolje se redaju jedna za drugom dovodeći u opasnost sve one koji su povezani sa Sv. Oswaldom, a profesore i učenike muče ista pitanja: tko je Krtica čije se zlobne šale polagano kreću prema nasilju, možda čak i ubojstvu? Tko je uljez koji tako dobro poznaje staru Školu, njezine prašnjave učionice i hodnike, njezina najskrivenija mjesta?

I dok nemili događaji zauvijek mijenjaju živote glavnih likova, jedno pitanje do samoga kraja ostaje bez odgovora: tko će izaći kao pobjednik u složenoj igri gospode i igrača? Gospoda i igrači Joanne Harris roman je prepun zakulisnih igara, tajnovitih poteza i potpuno nepredvidiva raspleta.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –