Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Joanne Harris

Rune

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Vladimir Cvetković Sever
  • 01/2008.
  • 468 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532205602
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Sedam sati u ponedjeljak ujutro, pet stotina godina nakon Smaka Svijeta, goblini su opet rovarili po podrumu. Gazdarica gostionice Sedam spavača klela se da su to bili tek štakori, ali Maddy Smith znala je da nije tako. Samo su goblini mogli izrovati opekom potaracani pod; k tome, koliko se zna, štakori ne piju tamno pivo.

Maddy bi to mogla i znati, jer svi u selu znaju da je Maddy vještica. Točno, možda je tek kći seoskog kovača, ali rodila se s runskim znamenjem na ruci - sigurnim znakom da je u rodu s Vatrenima, Furijama, Vilin-pukom, s onim mračnim silama Starijeg doba koje Red zatire gdje stigne. Srećom po Maddy, njeno selo Malbry daleko je od očiju Reda. Daleko je od cijelog bijelog svijeta, zapravo. Da nema Jednookog, namjernika koji svakih godinu dana svrati u Malbry, Maddy ne bi ništa znala o zemljama što leže ponad doline Stronda, o starim bogovima i runama.

Sada, međutim, Jednooki ima neobičan zahtjev - želi da Maddy ode u brijeg Crvenog Konja po relikviju iz davnine. U suprotnom, mogao bi nastupiti Smak Svijeta. Ponovno...

***

Rođena i odrasla u prodavaonici slatkiša svoga djeda u Bransleyu u Engleskoj, ali i odrasla pod velikim utjecajem svog francuskog porijekla, koje nadahnjuje cjelokupno njezino literarno stvaralaštvo, Joanne Harris, profesorica njemačkoga i francuskog jezika s diplomom Cambridgea, svjetsku je slavu stekla romanom "Čokolada", prema kojemu je snimljen istoimeni film švedskoga redatelja Lassea Hallströma, nominiran za pet Oscara. Nakon uspjeha što ga je postigla s "Čokoladom", koja je prevedena na više od 40 svjetskih jezika, prodana u više od milijun primjeraka i nominirana za prestižnu nagradu Whitbread, Joanne Harris prestaje predavati francuski jezik u jednoj srednjoj školi u Leedsu, što je radila dvanaest godina, i potpuno se posvećuje pisanju.

U Hrvatskoj su joj do sada objavljeni romani "Čokolada", "Pet četvrtina naranče", "Otimači plaže", "Kupinovo vino", "Francuska kuhinja", "Svete lude", "Gospoda i igrači" i «Poskočice i doskočice».

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –