Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Joanne Harris

Poskočice i doskočice

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Martina Petranović
  • 02/2008.
  • 240 str., meki uvez
  • ISBN 9789532205916
  • Cijena: 69.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Joanne Harris među čitateljima slovi kao jedna od najvećih majstorica raskošnog talenta kad su u pitanju opisi hrane, posebno čokolade. Oni koji u ruke uzmu njezino novo djelo bit će iznenađeni i oduševljeni novim smjerom kojim je ovdje odlučila krenuti.

Jer, ova engleska autorica koja književnim uratcima odaje počast svojim francuskim korijenima, već gotovo puno desetljeće piše kratke priče. Kako sama kaže u predgovoru, dobra kratka priča može zapanjiti, raspiriti, rasvijetliti i dirnuti kao nijedna druga vrsta, pružajući vam životne, začuđujuće, letimične, ali nikako površne poglede na različite svjetove - različite ljude. Stoga nije čudo da je sada svoje priče prvi put odlučila objelodaniti na jednom mjestu.

U odabrane dvadeset dvije prozne minijature koje čudesno idu ruku pod ruku sa svjetovnim, kiselo sa slatkim, ljubav s patnjom, a prekrasno, groteskno, zavodljivo i uznemirujuće samo su korak udaljeni od svega toga. S temama koje variraju od magije, preko starosti do, jednostavno, bolne zapletenosti međuljudskih odnosa, njezine će priče zarobiti i uveličati naše nade, pogreške, slutnje i uživanje u životu.

Lukave, duhovite, ponegdje provokativne, no uvijek osobne, «Poskočice i doskočice» pokazat će nam Joanne Harris kakvom je još nismo imali prilike vidjeti. Potpuni užitak pruža i posebna poslastica uz knjigu; CD na kojem autorica čita dvije priče iz zbirke - «Vjera i Nada idu u kupnju» i «Eau De Toilette».

***

Joanne Harris autorica je velikog književnog hita «Čokolada» (ekraniziranog u istoimeni filmski hit s Juliette Binoche i Johnnyjem Deppom), nominiranog za nagradu Whitbread, romana «Kupinovo vino», «Pet četvrtina naranče», «Otimači plaže», «Svete lude», «Cipelice kao bombon», romana za djecu «Rune» te, u suradnji s Fran Warde, kuharica «Francuska kuhinja» i «Francuska tržnica».

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –