Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Drago Orlić

Crna mačka : O pički i smrti

  • Nakladnik: Durieux
  • 09/2006.
  • 92 str., meki uvez
  • ISBN 9531882541
  • Cijena: 6.64 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Zbirka poezije “Crna mačka” Drage Orlića radikalni je književni iskorak emblematskog i najutjecajnijeg suvremnog istarskog pisca koji već petnaestak godina programatski drži samo jednog jezičnog, kulturnog i mentalnog mikrokozma. Ironični enciklopedist, glavni ideolog i motor «regionalne» alternativne scene, u ovoj koncentriranoj, opsesivno rabelaisovskoj zbirci, bavi se direktno, do šoka sablažnjivo ženskim seksom i smrću. Formalno strog i bezobzirno anarhičan Orlić se na klasičnoj temi erosa i tanatosa konačno upušta u iskušavanje samih granica književnosti.

Ovo više nije «istarska knjiga». Pisac koji je prešao pedesetu započeo je dijalog sa samim centrom suvremene hrvatske književnosti, kako one modernističke tako i one tradicionalističke.

Autor je rođen 1948. godine u selu Mandelići, općina Savičenta (Svetvinčenat), južna Istra. Živi u Poreču. Objavio je devet zbirki čakavskih pjesama: «Æe daž» 1983., «Hip i vik» 1987., «Groti duša zrije» 1993., «Daž daždi, miš prdi» 1998., «Med i teran» 1999., «Mediteranski & i @» 2002., «Kanat vrhu svi kanti» (prepjev biblijske pjesme Pjesme nad pjesmama na istro-čakavski, zajedno s Danijelom Načinovićem) 2003., «Filmski versi» 2005., te «Is*tri*janci» 2005. Objavio je i pet knjiga satira «Lipi moji». Sakupio zbirku praznovjernih pučkih priča «Š torice od š trig i š triguni» 1986., «Istarski bordel muza», te «Istarske narodne poslovice» 2005. Uredio je monografiju «Srdačno vaš Poreč» 1990.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –