Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Harry Mulisch

Procedura

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Anita Bračun, Johannes Hendrik Verschoor
  • 10/2006.
  • 240 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9537052974
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Kome pripada isključivo pravo na kreaciju živih stvorenja? Kako stvoriti život iz gline? Što je zapisano u genetskom kodu? Je li Eva bila prva žena? Na ta intrigantna pitanja odgovara Harry Mulisch u romanu «Procedura». «Procedura» je roman u kojem se spajaju priče o rabinu Löwu koji je u šesnaestostoljetnom Pragu stvorio Golema, te Victoru Werkeru, nizozemskom biologu koji je na pragu 21. stoljeća uspio iz nežive tvari pokrenuti život.

Roman «Procedura», jednoga od najvažnijih živućih svjetskih pisaca, napeta je priča o stvaranju čovjeka i života iz nežive materije.

Harry Mulisch, nizozemski suvremeni klasik, rodio se u Haarlemu 1927. godine. Radio je kao urednik časopisa Podium i kao izvjestitelj za Elseviers Weekblad sa suđenja Adolfu Eichmannu u Jeruzalemu. Autor je brojnih romana, kratkih priča, eseja, poezije, drama, i filozofskih djela. Među njegovim najpoznatijim djelima su romani «Archibald Strohalm» (1951.) «Atentat» (1982.), «Otkrivanje nebesa» (1992)., «Procedura» (1998.), «Siegfried» (2001.), te biografija Wilhelma Reicha, «Seksualna utvrda» (1973.), «De zaak 40/61» (1962), izvještaj sa suđenja Adolfu Eichmannu, «Heraklovi stupovi» (1990.).
Dobitnik je mnogih književnih nagrada, uključujući Nagradu P. C. Hooft i Nagradu Constantijn Huygens, obje iz 1977. godine, za cjelokupno djelo, Nagradu Multatuli (1993.) za roman «Otkrivanje nebesa», književnu nagradu Libris (1999.) za roman «Procedura». Prema njegovom međunarodnom bestseleru, romanu «Atentat», snimljen je film «The Assault» koji je 1986. nagrađen Oscarom za najbolji strani film.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –