Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Neil Jordan

Noć u Tunisu

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Ana Dizdarević , Jadranka Pintarić
  • 11/2006.
  • 134 str., meki uvez
  • ISBN 953120344X
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Svjetski poznat kao filmski redatelj ("Mona Lisa", "Plačljiva igra", "Michael Collins", "Intervju s vampirom"...), Neil Jordan hrvatskoj se publici predstavlja knjigom koja je najavila i njegovu veliku književnu karijeru - nagrađivanom i hvaljenom zbirkom priča "Noć u Tunisu". Radnja ovih uznemirujućih priča smještena je u turbulentnu Irsku, u napeto okružje gradića na obali, u Dublin na dan sprovoda predjsednika de Valere, u prostor u kojemu Jordanovi likovi obavljaju svoje iskonske rituale: vole se, rastaju, umiru, odrastaju i stare.

Baš kao i Jordanovi filmovi (film "The Miracle" snimljen je po jednoj od priča u knjizi), ove priče su erotične i politički angažirane, surove i poetične, strasne i stilski savršene.

Neil Jordan rodio se 1950. u Sligu. Njegova prva zbirka kratkih priča "Noć u Tunisu" osvojila je 1979. Guardianovu nagradu za najbolju prozu, a među njegovim kasnijim romanima još su i "The Past", "Sunrise with Sea Monster", "Shade" i "Mistaken", odreda popraćeni pohvalama kritike. Filmovi koje je napisao i režirao dobili su brojne nagrade, među kojima su i Oscar (Plačljiva igra), Zlatni lav u Veneciji (Michael Collins), Srebrni medvjed u Berlinu (Mali mesar) i više nagrada BAFTA (Mona Lisa i Plačljiva igra). Živi u Dublinu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –