Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Denis Lalić

Pušiona

  • Nakladnik: AGM
  • 11/2006.
  • 173 str.,
  • ISBN 9531742928
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Jedan od prvih i najpopularnijih fikcijskih blogova u nas je "Pušiona" - blog web portala Index.hr koji potpisuje Denis Lalić. Iako je sličnih blogova bilo i prije, "Pušiona" je podijelila svijet domaćih internetskih korisnika, promovirajući autora u jednu od prvih internetskih književnih zvijezda. Čitatelji svakodnevno komentiraju "Pušionu", a komentari za i protiv Lalića znaju se pretvoriti u svjetonazorske ratove za i protiv studentskog stila života koji uključuje tulumarenje i droge, ali, što je i bitnije, određene političke stavove. Zarez, broj 132.

Jasno da iz dramskih razloga ne možemo odati što se to odvija u srcu hrvatskog sna, ali možemo konstatirati da se nešto kasnije i sam akcijski junak Denis Lalić uhvatio za glavu: "Jebote, počeo sam s Hunterom Thompsonom, a završio na krvi, narodnoj epici i počeo se pretvarati u pravog hrvatskog junaka. A trebalo bi biti obrnuto." Da je obrnuto, ovo bi bila drugačija zemlja, pa Denis Lalić možda ne bi ni postojao, niti bi otišao tražiti srce hrvatskog sna. Ako je zbog ičega ovaj rat morao biti pobjeda dinarske epike, neka je bio zbog ovog putovanja: sad znamo gdje je srce domovine i kako kuca.
Damir Pilić, Slobodna Dalmacija

"Rast i razvoj“ Denisa Lalića praćen je iznimno uvjerljivim seciranjem političkog i socijalnog backgrounda u kojem se odvija. Satirična je to i opako kritična slika Hrvatske devedesetih i nultih koja fascinira istinskom proživljenošću i smislom za stvarnosno filtrirano kroz junakovu optiku. Jagna Pogačnik, Jutarnji list

***

Denis Lalić dijete je Dalmatinske zagore, latentni obožavatelj Miše Kovača i Marka Perkovića Thompsona i, kako sam kaže - narkofil, koji se nekim čudom prometnuo u jednog od najčitanijih blogera hrvatskog dijela interneta. Njegovo dramatično odrastanje, put od motike do interneta, ukoričeno je u romanu "Putovanje u srce hrvatskoga sna" mladog pisca Vlade Bulića.

Nakon uzbudljivog djetinjstva u ratnom i poratnom Splitu, Lalić dolazi u Zagreb gdje i dan-danas živi. Studentske dane krati po raznim studentskim domovima, pišući blog Pušiona koji se na index.hr-u objavljivao četiri godine bez većih padova u popularnosti.

Kako u samom romanu piše, Lalić se na kraju prometnuo u menadžera o čemu se više može čitati na adresi pusiona.bloger.hr, na kojoj izlazi druga generacija «Pušione» pod nazivom «Denis Lalić u raljama kapitalizma».
Nije diplomirao ništa.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –