Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Kate DiCamillo

Tigar ustaje

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Lara Hölbling Matković
  • 03/2007.
  • 158 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532204872
  • Cijena: 65.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Nakon smrti majke koja je nedavno umrla od raka, Rob s ocem seli na Floridu kako bi započeo novi život. No, selidba sama po sebi ne rješava probleme, pa Rob dane koji prolaze proživljava poput mjesečara, bez ikakvih vidljivih emocija: zakopao ih je, naime, duboko u ono što voli nazivati kovčegom. Dolaskom nove učenice, Sikstine Bailey, međutim, njegov brižljivo zatvoren svijet počinje se urušavati.

Sikstina i on imaju puno više zajedničkoga no što je mogao zamisliti – oboje su bez prijatelja i žrtve okrutnosti koja se nerijetko iskazuje prema nepoželjnima u njihovoj školi. No, dječak u šumi pronalazi zatočenog tigra i njegov se svijet nepovratno mijenja. Poistovjećujući se s tom prekrasnom životinjom, Robov je najsretniji trenutak kada vlasnik hotela u kojem Rob živi s tatom daje dječaku obavezu hraniti je. Kroz odnos s tigrom i Sikstinom, Rob napokon shvaća kako je ključ slobode samo u njegovoj ruci… Govoreći o teškim pitanjima smrti, tuge i neprestano prisutne žalosti, nježna višeslojna priča Kate Di Camillo osvojila je srca čitatelja diljem svijeta. Nakon romana "Sve zbog Winn-Dixieja", nagrađenog prestižnim priznanjem Newbery Honor, čime je nagrađen i njezin roman "Priča o mišu zvanom Despero", "Tigar ustaje" donosi nježnu priču o prijateljstvu, ljubavi, požrtvovnosti i nadi, nominiranu za ugledno priznanje National Book Award.

Kate DiCamillo omiljena je autorica mnogih knjiga za mlade čitatelje uključujući dvije nagrađene Medaljom Newbery: "Priča o mišu zvanom Despero" i "Flora i Ulysses". Odrasla je na Floridi, a kad je imala dvadesetak godina, preselila se u Minnesotu, gdje su je čežnja za domom i žestoka zima potaknule da napiše svoju prvu objavljenu priču "Sve zbog Winn-Dixieja". Ta je knjiga proglašena Počasnom knjigom Newbery, a za njome su slijedile mnoge druge nagrađene priče.

Uz priče, Kate Di Camillo napisala je i nekoliko slikovnica i tri serije za čitatelje-početnike.

Kate DiCamillo izabrana je za Nacionalnu veleposlanicu književnosti za mlade 2014. – 2015. O toj misiji i o snazi priče ona kaže: "Kad čitamo zajedno, povezujemo se. Zajedno, mi vidimo svijet. Zajedno, vidimo jedni druge."

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –